Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Καταρρακτώδεις βροχές με 69 νεκρούς στο Πακιστάν


Τουλάχιστον 7.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές

Καταρρακτώδεις βροχές στο Πακιστάν προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 69 ανθρώπων, ενώ εκατοντάδες είναι οι άστεγοι, γράφουν σήμερα οι τοπικές εφημερίδες.

Οι αρχές προειδοποίησαν για πλημμύρες στις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές όπως και στο υπό πακιστανική διοίκηση Κασμίρ, όπου περίπου 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που οφείλονταν στις καταρρακτώδεις βροχές τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

«Ο παρατεταμένος βαρύς μουσώνας έχει προκαλέσει το θάνατο 69 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 70. Τουλάχιστον 7.000 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε όλη τη χώρα», είπε ο Ζαφάρ Ικμπαρ Καντίρ, επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Express Tribune.

Οι βροχοπτώσεις στο νότο της επαρχίας Πουντζάμπ ήταν αιτία να υπερχειλίσουν κανάλια και να πλημμυρίσουν γεωργικές εκτάσεις, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει περισσότερες βροχοπτώσεις.

Το 2010 οι κατακλυσμοί του μουσώνα προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες στο Πακιστάν με 2.000 νεκρούς, περίπου 20 εκατομμύρια πλημμυροπαθείς, ενώ ήταν αιτία να πλημμυρίσει το ένα πέμπτο της έκτασης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: