Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο εν όψει ..... Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 29-30/9/2012



Με ηλιοφάνεια ,καλοκαιρία και βόρειους ανέμους θα κυλίσει το Σαββατοκύριακο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν στα 5-6 και τοπικά 7 μπόφόρ ενώ θα δώσουν αίσθηση δροσιάς στα νησιά αλλά και στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Αιγαίο περιοχές (Ανατολική Θεσσαλία-Ανατολική Στερεά-Εύβοια) . Έτσι την νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχει κάπως πιο χαμηλές θερμοκρασίες ωστόσο μέσα στην ημέρα θα καταφέρνει να ανεβαίνει σε καλοκαιρινά επίπεδα με την αίσθηση της ζέστη λόγω των βοριάδων να είναι πιο ανεκτή . Στο Ιόνιο και στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα θα πνέει ένας βόρειος βορειοδυτικός άνεμος στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις μόνο θα υπάρχουν στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδα και κυρίως στον ορεινό όγκο της Πίνδου από το εσωτερικό της Πελοποννήσου(Αρκαδία) μέχρι και την Ήπειρο-ορεινή δυτική Μακεδονία αλλά και τα ορεινά της Ροδόπης οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες κυρίως όμως πάνω από τα ορεινά τμήματα. Πολύ μικρή πιθανότητα αλλά υπαρκτή για κάποια τοπική μπόρα στα ορεινά-βουνά αυτών των περιοχών.

Παρακάτω ακολουθεί ο αναλυτικός χάρτης Ελλάδας:


Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στα ηπειρωτικά τους 32-33οC ενώ στην δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 33-34οC .Στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-30οC ενώ στα Δωδεκάνησα τους 30-31οC.

Ιδανικό Σαββατοκύριακο για υπαίθριες δραστηριότητες,εκδρομές-ταξίδια και επισκέψεις στις παραλίες.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: