Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

O καιρός στην Αττική το Σάββατο 15/9/2012

286799 4285663378311 976798591 o

Θα σπάσει το ρεκόρ ανομβρίας από το φετινό καλοκαίρι στην Αττική?

Η πρώτη διαταραχή για την φετινή σεζόν είναι γεγονός στην Ελλάδα καθώς είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της δυτικής χώρας.

Στην Αττική σήμερα το πρωί της Παρασκευής είχαμε κάποιες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα γύρω από την Πάρνηθα ,στα Βίλλια,στο Μενίδι-Θρακομακεδόνες μέχρι και στην Ελευσίνα-Σαλαμίνα κ.τ.λ .Ο καιρός ήταν το πρωί αρκετά μουντός με συννεφιά κατά τόπους πυκνή και χαμηλές νεφώσεις στα ορεινά .Μέσα στην ημέρα σήμερα ο καιρός άνοιξε με κάποιες λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας .

Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ υπάρχει αρκετή υγρασία λόγω του νοτιά καθώς και περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία έφτασε το μεσημέρι με το πιο μαλακό καιρό τους 29-30οC στην Αθήνα και σε αρκετές περιοχές στο εσωτερικό του νομού ,ενώ πρόσκαιρα και 31οC στο Ψυχικό και στην Νέα Φιλαδέλφεια.

BrowserPreview tmp

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα ξεκινήσει με κάποιες αραιές νεφώσεις και περιορισμένη σχετικά την ορατότητα λόγω του νοτιά που σε συνδυασμό με την υγρασία ανεβάζει τους δείκτες δυσφορίας σε υψηλά επίπεδα. Αυτές οι νεφώσεις τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες θα είναι αρκετά πυκνές στο βόρειο βορειδουτικό κομμάτι της Αττικής και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα,Ιπποκράτειο Πολιτεια,Βίλλια μέχρι και το Αλεποχώρι,Μάνδρα,Ελευσίνα-Θριάσιο όπου δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιες τοπικές μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη.

Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα έχει την τάση να κλείνει από τα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού και έτσι προς το απόγευμα θα αρχίσουν κάποιες βροχές πιθανώς και σποραδική καταιγίδα στις περιοχές κοντά στον δυτικό Σαρωνικό και στην Πάρνηθα με τάση να επηρεάσουν και το υπόλοιπο κομμάτι της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής. Όσον αφορά το λεκανοπέδιο ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις αρκετά πυκνές αλλά και σπασίματα του καιρού που ολοένα θα λιγοστεύουν προς το απόγευμα όπου θα έχουμε αρκετή και πυκνή συννεφιά και ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες ισχυρές βροχές κυρίως στα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου με τάση να επηρεαστεί και ο υπόλοιπος νομός.

Προς το βράδυ και αφού περάσει το μέτωπο των βροχών από το λεκανοπέδιο θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση και ύφεση των φαινομένων ενώ θα υπάρχουν και ανοίγματα στο καιρό.

Ωστόσο μέσα στην νύχτα φαίνεται και πάλι να μας απασχολούν κάποιες μπόρες (με ηλεκτρικά) t-showers κυρίως από την μεριά της δυτικής νοτιοδυτικής Αττικής κοντά στο Σαρωνικό αλλά και στην Πάρνηθα όπως και στην υπερβόρεια βορειοδυτική Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ασθενείς έως μέτριοι (2-3 μποφόρ και πρόσκαιρα 4) με βαθμίαια πρόσκαιρη ενίσχυση και στροφή αυτών σε δυτικούς βορειοδυτικούς το μεσημέρι του Σαββάτου στα 5-6 μποφόρ ,ωστόσο γρήγορα θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27-29οC και τοπικά σε κάποεις περιοχές και 30οC. H θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το απόγευμα-βράδυ και αργότερα.

Τέλος την Κυριακή(σε περίπτωση που δεν έρθουν ποτέ οι βροχές του Σαββατού) ο καιρός φαίνεται να είναι πιο υποσχόμενος με πιο πολλές βροχές !

Επιμέλεια : Ιάσονας Καραβίας (Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: