Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων. Ισχύει από 00:00 28/01/2011 έως το τέλος της ημέρας



Bαρομετρικό χαμηλό στην Σικελία προς στιγμήν βαθαίνει και κινείται ανατολικά προς την νότια Ελλάδα,και αναμένεται απο τις πρώτες ώρες της Παρασκεύης 28/1 την χώρα μας,με κακοκαιρία.

Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι

1)Ισχυρές χιονοπτώσεις στην Δυτ.Μακεδονία-Δυτ.Θεσσαλία,καθώς και τις ορεινές περιοχές της Κεντρικής στερεάς,και της Πελοποννήσου

2)Ισχυρές Βροχές και καταιγίδες στην νότια & Ανατ.Πελοπόννησο και σε ένα μεγάλο μέρος του Κεντρικού και νότιου Αιγαίου

3)Βαθμιαία ενίσχυση των Ανατολικών ΝΑκών ανέμων φθανοντας κατα τόπους στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς και σε άλλες περιοχές κατα τόπους και τα 9-10Bf πρόσκαιρα

Πιο αναλυτικά

Απο τα μεσάνυχτα εώς τις 07:00

Bαθμιαία ένταση των βροχοπτώσεων στην Πελοπόννησο,Δυτ.Στερεά,Μυρτώο,Κεντρική Στερεά,προοδευτική επικράτηση ισχυρών χιονοπτώσεων στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό καθώς και στην Δυτ.Μακεδονία,Δυτ.Θεσσαλία,κυρίως προς το ξημέρωμα,προοδευτική ενίσχυση των ΑΝΑκών ανέμων φθάνοντας στο Ν.Ιόνιο στα 9-10Bf και στην συνέχεια και προς στο Αιγαίο.

Απο 07.00- 12:00

Iσχυρές βροχές & Καταιγίδες στην Ανατ.Πελοπόννησο,Δυτ.& κεντρικές κυκλάδες .

Βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και μέτριας εώς ισχυρής έντασης στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και κεντρικής Ελλάδας

Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις σε Δυτ.Μακεδονία-Δυτ.Θεσσαλία,Ορεινή και ημιορεινή Κεντρική στερεά(Φθοιώτιδα εώς τα 450m).

Iσχυρές χιονοπτώσεις και σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και του κεντροανατολικού ηπειρωτικού κορμού

Απο 12:00 - τέλος της ημέρας

Iσχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο ,με ιδιαίτερη ενίσχυση των φαινομένων στα Δωδεκάνησα στην συνέχεια.

Ισχυρές χιονοπτώσεις στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό,σε Δυτ.Μακεδονία-Δυτ.Θεσσαλία,Ορεινή και ημιορεινή Κεντρική στερεά(Φθοιώτιδα εώς τα 450m).Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων προς το απόγευμα.

Τις νυχτερινές ώρες αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας,όμως τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κυρίως στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό με τις χιονοπτώσεις να μένονται με ελαφρά μειωμένη ένταση πρόσκαιρη σχετική βελτίωση στις βορειότερες περιοχές.

Παρακάτω επισημένουμε τους χρωματισμούς που παρατηρούμε στον χάρτη,που αφορούν το σύνολο των φαινομένων που θα σημειωθούν την Παρασκεύη 28-01-11 στην χώρα

xarths-28-01-2011-meteoclubgr

Έντονο γκρίζο: Περιοχές Ισχυρών χιονοπτώσεων

Λευκό:Περιοχές χιονοπτώσεων ,που κατα την διάρκεια του διαστήματος αυτού θα δούν και νιφάδες

Μαύρο:Περιοχές όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα(Κατολισθήσεις,πλυμμηρικά επισόδεια)

Κίτρινο:Περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Πορτοκαλί:Περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες με έντονο ηλεκτρισμό

Μπλέ σκούρο:Περιοχές όπου θα σημειωθεί υετός αξιοσημείωτος,εκτός αυτής της περιοχής,ο υετός θα είναι μέτριος εώς ασθενής.

Πράσινο:Εντός αυτών των περιοχών ο υετός θα ειναι ασθενής

Eπιμέλεια:Θεόδωρος Γκέσουρας


Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: