Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Νεα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, πρόγνωση καιρού Πάτρας 27 και 28 Ιανουαριου 2011



Ο χειμώνας φαίνεται να μπήκε για τα καλά και θα κάνει καιρό να μας αφήσει.Από αύριο Πέμπτη και από τα Δυτικά θα μας επηρεάσει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα έχει κέντρο στην Σικελία και από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα κινηθεί πιο ανατολικά επηρεάζοντας όλο τον Ελλαδικό χώρο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά , ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στα πεδινά της Βορείου Ελλάδος.Επίσης ισχυρότατοι άνεμοι νότιοι/νοτιοανατολικοί θα πνέουν σε όλα τα πελάγη.

Αναλυτικά για την Πάτρα:

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τη Πέμπτη η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά και με αρκετό κρύο.Από το μεσημέρι θα συννεφιάσει και από τις πρώτες βραδυνές ώρες θα αρχίσουν οι βροχοπτώσεις οι οποίες μετά τα μεσάνυχτα θα ενταθούν και θα έχουμε έντονες βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά του νομού διότι αρχικά θα υπάρχουν ψυχρές αέριες μάζες, λόγω της προηγούμενης κακοκαιρίας, οι οποίες συγκρουόμενες με τις θερμές και υγρές που φέρνει το χαμηλό θα δώσουν αυτές τις χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι αρχικά θα είναι ανατολικοί ασθενείς έως 3 μποφόρ αλλά από το απόγευμα θα ενταθούν και θα γίνουν ισχυροί έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το κύριο χαρακτηριστικό της Παρασκευής θα είναι οι ισχυρότατοι ανατολικοί/νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες με ένταση 7 έως 9 μποφόρ, όμως λόγω του καναλισμού στο στενό Ρίου-Αντιρρίου είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και 10 μποφόρ. Επίσης θα έχουμε από το πρωί βροχοπτώσεις και θα συνεχίζονται καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Παρασκευή σε όλα τα ορεινά του νομού αλλά σε υψηλότερα υψόμετρα διότι θα επικρατήσουν πιο θερμές αέριες μάζες που θα αυξήσουν τις ελάχιστες θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.

Επιμέλεια: Χρήστος Λογγινός (Xristan)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: