Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στην Κουντούρα Χανίων


Σημαντικές ζημιές στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της Κουντούρας προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση που χθες το βράδυ έπληξε την περιοχή.

Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουντούρας, Αντώνη Μπιτσάκη, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζημιά στα θερμοκήπια με γυαλί φθάνουν το 90%, ενώ σημαντικότατες ζημιές υπέστησαν και οι εγκαταστάσεις με νάιλον.

Το φαινόμενο είχε διάρκεια 45 λεπτών και, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγωγών, μόνο στις υποδομές, οι ζημιές ανέρχονται στα 3-3,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπιτσάκης χαρακτήρισε πρωτοφανή τη χαλαζόπτωση, ενώ, όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η αποτίμηση της ζημιάς στις καλλιέργειες, δεδομένου ότι μετά την καταστροφή των υποδομών μένουν εκτεθειμένες.

Η έκταση που επλήγη υπολογίζεται σε 2.000 στρέμματα, ενώ το φαινόμενο ήταν τοπικό, αφού το χαλάζι «χτύπησε» μόνο την Κουντούρα.

Από το πρωί την περιοχή επισκέπτεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της Περιφερειακής Ενότητας που καταγράφει τις ζημιές, ενώ ήδη έγινε και η αγγελία της ζημιάς στον ΕΛΓΑ.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: