Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Παρασκευή 21/01/2011



Επιδείνωση του καιρού αύριο στον νομό

Μετά από 3 ημέρες καλοκαιρίας στη χώρα, μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός ήδη από τα ΒΔκά με πυκνές νεφώσεις που άρχισαν να δίνουν τα πρώτα φαινόμενα στο Β.Ιόνιο.Αιτία η κάθοδος αυλώνα προς την Ιταλική Χερσόνησο και η δημιουργία αξιόλογου βαρομετρικού χαμηλού με μέτωπα κακοκαιρίας κινούμενα προς τη χώρα μας.

Έτσι,τα φαινόμενα(τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες θα ενταθούν και ως το βράδυ επεκταθούν σταδιακά σε όλο το Ιόνιο και μέσα στη νύχτα στα δυτικά ηπειρωτικά.Τα φαινόμενα κυρίως σε Ν.Ιόνιο, ΝΔκή Στερεά και Δ-Ν. Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρά.Αύριο Παρασκευή, θα επεκταθούν γρήγορα ανατολικά και θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλα τα θαλάσσια τμήματα,τα ΝΑκά ηπειρωτικά(Α.Πελοπόνησος, ΝΑκή Στερεά, Εύβοια) και την Α.Μακεδονία και Θράκη.Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι σαφώς λιγότερα και πιο τοπικά.Το ΣΚ τα φαινόμενα θα είναι πολλά και έντονα κατά περιόδους στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές.

Ο καιρός στην Αττική την Παρασκευή...

Με νεφελώδη καιρό θα ξημερώσει η ημέρα, ενώ γρήγορα από αργά το πρωί θα αρχίσει να βρέχει κατά τόπους περιοδικά.Προς τις μησημβρινές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν, αναμένονται περισσότερες βροχές στο νομό και τοπικά έντονες.Με εξάρσεις των φαινομένων και περιόδους ύφεσης αυτών θα κυλίσει το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ κατά διαστήματα θα συνοδεύονται τα φαινόμενα και από ηλεκτρική δραστηριότητα τοπικά.

Από αργά το βράδυ και μετά, θα αρχίσουν να περιορίζονται σταδιακά οι βροχές από τα δυτικά προς τα ανατολικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας ο καιρός θα βελτιωθεί.Το ΣΚ θα κυλίσει με σχετικά βελτιωμένο καιρό κυρίως την Κυριακή, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα για φαινόμενα(λιγότερα σε σχέση με αύριο) εκ νέου κυρίως προς το βράδυ του Σαββάτου και μετά πρόσκαιρα.

Άνεμοι :

Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί 4-5 μποφόρ και πιθανόν το μεσημέρι παροδικά 6, στρεφόμενοι στη συνέχεια σε νοτιοδυτικούς εξασθενούντες.

Θερμοκρασία :

Σε πτώση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες λόγω της εκδήλωσης των φαινομένων, θα ανέλθει το μεσημέρι στα επίπεδα των 13-14 βαθμών.

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: