Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

2 χιονιάδες στα σκαριά. 25-28/01 και 29-30/01 έως.... ?



Χιόνια και ψύχος εν'όψη . 2 ψυχρές εισβολές φαίνονται για την Ελλάδα η μία πιο σφοδρή από την άλλη στα τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΑΣΗΣ: 21 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 2011

Εξέταση νεώτερων στοιχείων και ενημέρωση:

Το διάστημα 25 με 27 Ιανουαρίου φαίνεται να περιλαμβάνει ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει κυρίως την κεντρική και βόρεια χώρα με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες. Από το βράδυ της Δευτέρας το ψυχρό μέτωπο θα εισβάλει στα βόρεια της χώρας και στις 25 θα σαρώνει όλη την Μακεδονία-Θράκη , και τις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

Δυστυχώς τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν λιγοστές βροχοπτώσεις το διάστημα 25-27 Ιανουαρίου σε όλη την κεντρο-βόρεια Ελλάδα εξαιρουμένου της Θράκης . Οπότε η περίπτωση για χιονοπτώσεις στη Μακεδονία και Θεσσαλία-Ήπειρο είναι λιγοστές χωρίς να αποκλείουμε κάποια αλλαγή βέβαια έως τότε στα στοιχεία. Στην Θράκη φαίνεται πως θα πέσουν χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα ανατολικά στις 25 Ιανουαρίου.

Το διάστημα 27-28 φαίνονται ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη την β.Ελλάδα και ειδικά στη Δυτική Μακεδονία με χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημι-ορεινά δεν αποκλείεται και σε πεδινές περιοχές τοπικά.

Οι θερμοκρασίες στην Μακεδονία και τη Θράκη θα πέσουν κάτω του μηδέν από τις 25 και κυρίως 26 σε πολλές περιοχές , ενώ στις περισσότερες θα φλερτάρει με τους 0-5c.


Το διάστημα 30 με --- ? είναι το πιο ενδιαφέρον καθώς φαίνεται σημαντική ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και νοτιότερες περιοχές. Δεν είναι ακόμα ασφαλές να προβούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες περί αυτού του μετώπου ακόμα , καθώς τα στοιχεία δεν είναι ακόμα έμπιστα ώστε να διαμορφώσουμε πλήρη άποψη.

Ενδεικτικά η τάση αναφέρει πολικές θερμοκρασίες στα βόρεια και ανατολικά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής) και στα νησία του κεντρικού-βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα χιόνια σε αυτή την εισβολή δεν είναι ακόμα εμφανή λόγω του χάους που επικρατεί στους προγνωστικούς χάρτες επειδή είναι μακριά χρονικά το θέμα.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρών άρθρο ΔΕΝ είναι πρόγνωση . Αναφέρει στοιχεία που ενδέχεται να αλλάξουν , αλλά αποτυπώνει την τάση των εισβολών όσο το δυνατόν καλύτερα.

Έτσι παρέχει ενημέρωση ΓΕΝΙΚΗΣ φύσης και όχι λεπτομερειακής . Είναι ένας προάγγελος για τις επερχόμενες έγκυρες αναλύσεις - προγνώσεις. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα και λεπτομερή στοιχεία τις επόμενες μέρες!


WWW.METEOCLUB.GR

Eπιμέλεια: ZEUS
Συμπληρωματική ανάλυση: JASON


Δεν υπάρχουν σχόλια: