Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Δευτέρα 24/1/2011



Αλλάζει ο καιρός από αύριο και πρώτα από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι σημαντική από βορρά προς νότο αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις στη βόρεια,δυτική και ανατολική χώρα αλλά και χιονόνερο ή χιόνι στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη τη νύχτα της Δευτέρας προς τη Τρίτη.

Αναλυτικότερα:

Ιόνιο-δυτική Στερεά -Ήπειρος-δυτική και βόρεια Πελοπόννησος:

Ο καιρός θα ξεκινήσει κάπως άστατος με λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν και θα δίνουν ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και στην Ήπειρο,τη δυτική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο όπου θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα καθώς και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Ο καιρός όμως θα παρουσιάσει και "σπασίματα" δηλαδή διαστήματα βελτίωσης του καιρού καθώς θα επικρατεί ο κλασικός καιρός εκεί (σε αυτές τις περιοχές) του δυτικού-βορειοδυτικού ρεύματος.Μέχρι και το μεσημέρι θα υπάρχει συννεφιά πάντως, όμως από το απόγευμα και μετά και πάλι φαίνεται ο καιρός να κλείνει περαιτέρω με βροχές ή χιονόνερο ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και σε ημιορεινές περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα έχουμε και στη Δυτική Στερεά ,Ήπειρο σε ορεινά,ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Δυτική Μακεδονία-δυτική και βόρεια Θεσσαλία :

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με αρκετό κρύο και πιθανώς παγετό, ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν και από το απόγευμα υπάρχει το ενδεχόμενο πρόσκαιρης χιονόπτωσης ακόμα και στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα χιονίσει ασθενώς στα ορεινά-ημιορεινά.

Κεντρική-ανατολική Μακεδονία-Θράκη-βορειοανατολικό Αιγαίο:

Ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πυκνότερες καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειώνονται ασθενείς βροχές ,πιο πολλές κυρίως στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Ο καιρός θα παρουσιάσει και διαστήματα ύφεσης για να ξανακλείσει το απόγευμα-βράδυ με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο ενώ μέχρι και τη Τρίτη το πρωί θα έχουν φτάσει τα χιόνια σε πεδινά της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ανατολική και νότια Θεσσαλία,ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες ανατολική και νότια Πελοπόννησος:

Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν χωρίς όμως να αφήσουν κάτι το ιδιαίτερο μέχρι και το απόγευμα.Τη νύχτα υπάρχει ενδεχόμενο πρόσκαιρης βροχής στα ανατολικότερα τμήματα και κυρίως στις Σποράδες.

Κρήτη-Δωδεκάνησα:

Ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ βροχές θα έχουμε και στη δυτική πλευρά της Κρήτης. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι βροχές θα παρουσιάσουν ύφεση ωστόσο κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές .

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ,ενώ στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων (jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: