Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο καιρός έφερε προβλήματα...


Αλυσίδες, κλειστά σχολεία και απαγορευτικό απόπλου



Ο καιρός έβαλε τα χειμωνιάτικα του με ισχυρούς ανέμους 8 και 9 μποφόρ και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Οι μόνοι που είναι κερδισμένοι είναι τα παιδιά σε Φλώρινα και Κοζάνη που λόγω της χιονόπτωσης δεν θα πάνε σήμερα στο σχολείο, ενώ οι αλυσίδες στη Φλώρινα είναι απαραίτητες, ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Ανοιχτός είναι ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν από την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.

Το χιόνι επέφερε διακοπή κυκλοφορίας για λεωφορεία και οχήματα βαρέου τύπου, στους δρόμους Πάτρα - Καλάβρυτα, μέσω Χαλανδρίτσας, Φτέρης και Πούντας.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολησθητικές αλυσίδες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα στην Πατρών -Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας εντοπίζεται από την Καλάνιστρα και πάνω, στην Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Πούντας από το χωριό Κερνίτσα και πάνω και στην Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Φτέρης, από το Πυργάκι και πάνω.

Ισχυροί άνεμοι 8 και 9 μποφόρ πνέουν στον Πατραϊκό κόλπο και το Ιόνιο με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα μέχρι τις 12 το μεσημέρι οπότε και θα εκδοθεί πιθανόν νέα ειδοποίηση.

Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια από την Κυλλήνη προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, από την Πάτρα για Κεφαλονικά και Ιθάκη, το δρομολόγιο Πρίνου-Καβάλα, αλλά και τα δρομολόγια από την πορθμειακή γραμμή Ρίου -Αντιρρίου. Στη Σαλαμίνα το απαγορευτικό ισχύει για τα πλοία που ταξιδεύουν προς Πειραιά.



Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: