Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

«Βουλιάζει» η Αυστραλία


Οκτάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του στις πλημμύρες

Το πτώμα ενός παιδιού οκτώ ετών ανακαλύφθηκε σήμερα από δύτες στην πόλη Σέπαρτον της νότιας Αυστραλίας. Το παιδί ήταν αγνοούμενο από χθες και είναι το πρώτο θύμα των πλημμυρών στα νότια της χώρας.

Αφού προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 40 χρόνια στις βορειανατολικές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τώρα περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά της Πολιτείας της Βικτόριας στη νότια Αυστραλία.

Υπολογίζεται πως το κόστος των ζημιών μπορεί να φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Το Χόρσαμ, μια πόλη 14.200 κατοικων, 300 χλμ. βορειοδυτικά της Μελβούρνης, έχει κοπεί στα δύο από τα νερά και χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό. Το νερό στον κεντρικό δρόμο της πόλης έχει βάθος ένα μέτρο και το κέντρο του Χόρσαμ μοιάζει με μεγάλη λίμνη.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης προειδοποίησε πως η στάθμη του ποταμού Ουιμέρα αναμένεται ότι θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο της εντός της ημέρας προκαλώντας νέες πλημμύρες και απειλώντας εκατοντάδες κατοικίες.

Την ίδια ώρα στα βορειοανατολικά της χώρας, στην πολιτεία Κουίνσλαντ, οι κάτοικοι συνεχίζουν την επιχείρηση καθαρισμού της πολιτείας από τα νερά και τις λάσπες ενώ τουλάχιστον δέκα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Η περιοχή νοτίως του Μπρισμπέιν απειλείται από νέες ισχυρές βροχοπτώσεις με πολύ ισχυρούς ανέμους, άνοδο της στάθμης των υδάτων και χαλάζι, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ απηύθυνε έκκληση στη γενναιοδωρία του οικονομικού κόσμου και ανακοίνωσε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας με συμμετοχή επικεφαλής επιχειρήσεων για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: