Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Διατηρείται το μελτέμι και το Σαββατοκύριακο(1-2/9/2012) στην Αττική






Με το μελτέμι να είναι κυρίαρχο και το Σαββατοκύριακο ,θα κυλίσει ο καιρός στην Αττική το οποίο θα δίνει ανάσες δροσιάς και η ζέστη το μεσημέρι θα είναι σχετικά ανεκτή.

Αναλυτικότερα:

Σάββατο 1/9/2012 :

Με ηλιοφάνεια και πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα και πολύ λίγες νεφώσεις στα ορεινά και στα βόρεια βορειοανατολικά του νομού .Μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει αίθριο σκηνικό με το μελτέμι να κυριαρχεί πιο έντονο στην ανατολική Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ οι οποίοι θα ενισχύονται μέσα στην ημέρα μετά τις 10-12π.μ και θα εξασθενεί μετά τις 5-7μ.μ. Δείξτε προσοχή δεν αποκλείεται οι ριπές να φτάνουν και τα 7 μποφόρ κατά μήκος της ανατολικής νοτιοανατολικής Αττικής(Νότιος Ευβοικός-Λαύριο) μέχρι και την βόρεια βορειοανατολική Αττική (Βαρνάβας-Γραμματικό-Σέσι-Ροδόπολη-Διόνυσος-Αγ.Πέτρος).
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-20οC στην υπερβόρεια βόρεια-βορειοανατολική Αττική και θα φτάσει το μεσημέρι στο λεκανοπέδιο ,στην Αθήνα και στα δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του νομού τους 32-33οC(Toπικά ίσως και 34οC) .

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-30οC.

Kυριακή 2/9/2012:

Με αίθριο καιρό θα κυλίσει και η Κυριακή ,με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα και λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες άνευ σημασίας .Μέχρι και τις βραδινές ώρες με ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένιση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-21οC στα υπερβόρεια ορεινά της Αττικής και κοντά στους ορεινούς όγκους ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 33-34οC στα κεντρικά και δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα της Αττικής ενώ στο λεκανοπέδιο και στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31-33οC.

Ιδιαίτερη προσοχή για την πιθανότητα εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς το Σαββατοκύριακο καθώς η παρατεταμένη ανομβρίας και οι χαμηλές υγρασίες σε συνδυασμό με το ενισχυμένο μελτέμι μπορεί να καταστεί αρκετά επικίνδυνο .

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:http://dionysos-weather.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: