Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Πρεμιέρα σήμερα για το 2012


Σήμερα είναι η επίσημη πρεμιέρα στην Ελλάδα της ταινίας 2012. Ας αφήσουμε την φαντασία στους σκηνοθέτες κι ας το δούμε από την άποψη των επιστημόνων Φυσικής.
Αν υπήρχε περίπτωση πρόσκρουσης ενός πλανήτη με τη Γη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αφενός θα ήταν γνωστό στην επιστημονική κοινότητα εδώ και μία δεκαετία αφετέρου ο μυστηριώδης αυτός πλανήτης θα ήταν ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος .
Δεν είναι η πρώτη φορά που...


αναφέρεται μια συγκεκριμένη ημερομηνία για το τέλος της Γης. Ορισμένοι είχαν προειδοποιήσει ότι η μεγάλη καταστροφή θα γινόταν το 2003, άλλοι είχαν αναφέρει το 2006, στηριζόμενοι σε μια αμφιλεγόμενη αποκρυπτογράφηση του περίφημου Κώδικα της Βίβλου.
Το τελευταίο εσχατολογικό σενάριο μιλάει για το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012, στηριζόμενο στην πανάρχαια αρίθμηση κάποιων ημερολογίων των Μάγιας, που τελειώνουν εκείνη ακριβώς την ημερομηνία.
Όσο όμως και αν μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες στο βάθος του μυαλού κάποιων από εμάς ενδέχεται να δημιουργηθεί το ερώτημα " Και αν οι σοφοί Μάγιας είχαν δίκιο;".
Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ μας καθησυχάζουν " Μην ανησυχείτε, δεν τελειώνουν τα ημερολόγια των Μάγιας σε αυτή την ημερομηνία. Απλώς τελειώνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας άλλος, σύμφωνα με την αρίθμηση του λαού αυτού"
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τα ημερολόγια των Μάγιας, πολλοί ερευνητές και συγγραφείς όπως ο Αμερικανός φυσικός Λόρενς Τζότζεφ ή η Λίντα Σέλε, μιλούν για ευθυγράμμιση του Ήλιου με το κέντρο του γαλαξία το Δεκέμβριο του 2012, ένα φαινόμενο που θα αφήσει τη Γη προσωρινά απροστάτευτη από το μαγνητικό πεδίο που την προφυλάσσει από την κοσμική ακτινοβολία.
Απαντώντας στην πρόβλεψη της καταστροφής της Γης λόγω αντιστροφής των πόλων, επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν.

ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΚΎΚΛΟΥ
Τα ημερολόγια των Μάγιας "μηδενίζουν" κάθε 1.872.000 μέρες, μια περίοδος που είναι γνωστή ως ο Μεγάλος Κύκλος.
Το τέλος του Κύκλου της Μεγάλης Μέτρησης ορίζεται ως η 21η Δεκεμβρίου του 2012.
Οι Μάγιας ήταν ένας λαός πολύ εξελιγμένος στα Μαθηματικά και την Αστρονομία.
Είχαν τρία είδη ημερολογίων, για τις μέρες, τις εποχές, και το ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης, το οποίο όριζε μια περίοδο 5.125 ετών.
Το τέλος της περιόδου αυτής αντιστοιχεί στο δυτικό έτος 2012.
Οι απόγονοί τους τονίζουν σήμερα πως κανείς δυτικός δεν μπορεί να κατανοήσει τα περίφημα ημερολόγιά τους.
Πηγή:http://news24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: