Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Βρετανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις, εκατοντάδες κατοικίες πλημμύρισαν

Εκατοντάδες κατοικίες πλημμύρισαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν αρκετές περιοχές στη Βόρεια Αγγλία, τη Βορειοδυτική Ουαλία και τη Δυτική Σκωτία όλη την ημέρα χθες Πέμπτη, ανακοίνωσαν η αστυνομία και οι υπηρεσίες διάσωσης.

Αρκετοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους για να βρουν καταφύγιο σε ασφαλέστερα σημεία που λειτουργούν σε έκτακτες καταστάσεις στην Κούμπρια της Βορειοδυτικής Αγγλίας, την κομητεία που επλήγη ιδιαίτερα από την κακοκαιρία. Η κυκλοφορία στις κυριότερες οδικές της αρτηρίες διακόπηκε και 21 σχολεία έκλεισαν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών διάσωσης.

Στην ίδια κομητεία μονάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και η πολεμική αεροπορία απομάκρυναν σήμερα το πρωί από τα σπίτια τους σε συνοικία της πόλης Κόκερμαουθ 200 κατοίκους. «Μεταφέρθηκαν σε κέντρο υποδοχής στο λύκειο της πόλης», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κούμπριας, προσθέτοντας ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 1.000 νοικοκυριά.

Ο Τζον Κάρλιν, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο κέντρο της Κόκερμαουθ είπε ότι η ποσότητα του νερού στην πόλη λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων είναι «πρωτόγνωρα μεγάλη». «Ζω εδώ μια 15ετία, ουδέποτε είδα κάτι παρόμοιο», δήλωσε.

«Στις 14.00 τοπική ώρα (χθες) η βροχή ήταν δυνατή αλλά δεν υπήρχαν πλημμύρες. Τώρα το νερό έχει φθάσει το 1,20 μ. έξω από την πόρτα μου. Το κέντρο της πόλης έχει πλημμυρίσει. Οι μόνοι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί είναι τα μέλη των σωστικών συνεργείων», πρόσθεσε.

Η αστυνομία αναμένει αύξηση της συγκέντρωσης του νερού εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή Κόκερμαουθ και στη γειτονική τοποθεσία Κέσγουϊκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,www.naftemopiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: