Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Με φονικές πλημμύρες ξεκινά το προσκύνημα στη Μέκκα


Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Τζέντα και τη Μέκκα της Δυτικής Σαουδικής Αραβίας, λόγω των πλημμυρών οι οποίες προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ξεκινά το προσκύνημα των μουσουλμάνων στην ιερή πόλη. Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας ανέφεραν ότι 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Τζέντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, και τέσσερις άλλοι στη Μέκκα ανατολικότερα.

Το ύψος της βροχής ανήλθε στα 90 χιλιοστόμετρα μόνο μέσα σε μερικές ώρες. Από τις βροχοπτώσεις πλημμύρισαν αρκετές συνοικίες στην Τζέντα και καταστράφηκαν αρκετά σπίτια, ενώ τουλάχιστον 900 άνθρωποι χρειάστηκαν τη βοήθεια σωστικών συνεργείων και απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας δεν διευκρινίζουν αν μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και προσκυνητές. Ωστόσο, οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν δυσχεράνει την άφιξη στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, των περίπου δύο εκατομμυρίων πιστών μουσουλμάνων που αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή την ημέρα της μεγάλης προσευχής στο όρος Αραφάτ, όπως και τα περίχωρα της ιερής πόλης των μουσουλμάνων.
Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: