Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Άμεση η κλιματική απειλή για χιλιάδες Αυστραλούς


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται περίπου 250.000 σπίτια κατά μήκος των ακτών της Αυστραλίας, λόγω της απειλητικής ανόδου της στάθμης της θάλασσας, προειδοποιεί έκθεση της αυστραλιανής κυβέρνησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση, με τίτλο «Κίνδυνοι στις Αυστραλιανές Ακτές από τις Κλιματικές Αλλαγές», την οποία παρουσίασε η υπουργός Κλιματικών Αλλαγών, επισημαίνεται ότι 157 με 247 χιλιάδες κατοικίες θα κινδυνεύσουν εάν δεν ληφθούν μέτρα και εάν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά 1,1μ.

«Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία, το κλίμα μας αλλάζει γρηγορότερα απ΄ ό,τι αρχικά πιστεύαμε, και οι συνέπειες είναι πιθανό να είναι σοβαρότερες, καθώς αυξάνεται η στάθμη της θάλασσας και οι σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες αποτελούν όλο και πιο συχνό φαινόμενο», τόνισε η υπουργός.

Η πολιτικός ανακοίνωσε, επίσης, τη σύσταση επταμελούς συμβουλίου, το οποίο θα μελετά τις επιπτώσεις τις ανόδου της στάθμης της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές.

Η Αυστραλία, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές άνθρακα στον κόσμο, είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες κατά κεφαλήν εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Πηγή:www.zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: