Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Προοπτική καιρού Ελλάδας μέχρι τέλος Νοεμβρίου και για Δεκέμβριο



Καθώς φαίνεται πως ο αντικυκλώνας που μας απασχολει πολύ καιρό τωρα δε λέει να φύγει φαίνεται πως θα κρατήσει ακόμα και το Σαββατοκύριακο (28-29/11/2009) αλλα και τη Δευτέρα (30/11/2009) με ηλιοφάνεια και καταπληκτικές καιρικές συνθήκες ,ασθενείς ανέμους και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.Γι'αυτό και είναι μια ευκαιρία για μια τελευταία εξόρμηση στις παραθαλάσσιες περιοχές καθώς ο καιρός θα το επιτρέπει.

Φαίνεται πως απο την άλλη βδομάδα επιτέλους θα έρθει μια ατμοσφαιρική διαταραχή καθώς μία ψυχρή μάζα απο τη βορειοδυτική Ευρώπη η οποία θα φτάσει μέχρι και την Τυνησία και θα επηρεάσει την Ισπανία τη Γαλλία με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους αλλα και χιόνια στα ορεινά αλλα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.Καθώς αυτη η διαταραχή θα επηρεάσει και την Ιταλία θα κινηθεί ανατολικότερα και θα έρθει στη χώρα μας.

Ετσι από τη Τρίτη (01/12/2009) φαίνεται σταδιακή αλλαγή του καιρού με ισχυρές βροχές πρώτα στη δυτική Ελλάδα και αργότερα σταδιακά στη βόρεια Ελλάδα. Αργότερα θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα σημειωθούν στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και σε αρκετά χιονοδρομικά.Οι άνεμοι στην αρχή θα είναι νοτιάδες και σταδιακά θα γυρίσουν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία απο τη Τρίτη και μετά θα σημειώσει πτώση. Οι βροχές θα συνεχιστούν και τη Τετάρτη και τη Πέμπτη (02-03/12/2009) κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο ,και στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και βροχές με απότομη έναρξη και λήξη.Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Φαίνεται πως όσο θα οδεύουμε πρός το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβριού φαίνεται ο καιρός να συμβαδίζει με την εποχή και να επικρατεί χειμωνιάτικο σκηνικό καθώς φαίνεται πως θα ευνοηθεί η κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών στη χώρα μας , μιας που φαίνεται να επικρατεί αντικυκλώνας στην ιβηρική χερσόνησο και γενικότερα να βελτιώνεται εκεί ο καιρός αισθητά. Ετσι φαίνεται πως θα μας εγκαταλείψει αυτή η καλοκαιρία και η εκτεταμένη ανομβρία και η επικράτηση χειμωνιάτικου σκηνικού στο κλίμα των επερχόμενων γιορτών.

Επιμέλεια: Iάσονας Καραβίας (jason)

Πηγή:www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: