Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Φονικός τυφώνας στο Ελ Σαλβαδόρ


Από το πέρασαμα του τυφώνα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 124 άνθρωποι

Τουλάχιστον 124 νεκροί και 7.000 άστεγοι στο Ελ Σαλβαδόρ από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις που συνόδευσαν τον τυφώνα Ίντα.

Ο πρόεδρος κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Ίντα άφησε άλλους 13.000 πληγέντες στη γειτονική Νικαράγουα και πλέον κατευθύνεται προς τις ακτές των ΗΠΑ, μετά ένα σύντομο πέρασμά του από την τουριστική χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό.

Σε διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, ο Φούνες εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «στις οικογένειες των 124 νεκρών», χαρακτηρίζοντας αυτήν την ημέρα «ως την τραγικότερη που θυμάται η χώρα».

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, γεγονός που θα του επιτρέψει να εκταμιεύσει ειδικά κονδύλια για την ανακούφιση των πληγέντων, για την επιδιόρθωση των «ανυπολόγιστων» ζημιών και να ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι νεκροί εντοπίζονται στις κεντρικές επαρχίες του Σαν Σαλβαδόρ, της Λα Λιμπερτάδ, του Κουσκατλάν και της Λα Πας, και στην ανατολική επαρχία Σαν Βινσέντε.

Ενδέχεται να υπάρξουν περισσότεροι νεκροί, τονίζει η Πολιτική Προστασία, η οποία τονίζει πως τα συνεργεία της αναζητούν «μεγάλο αριθμό αγνοουμένων».
Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: