Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αποκλεισμένες περιοχές της Βρετανίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες


Κλειστοί δρόμοι, γέφυρες, σχολεία
Δεκάδες γέφυρες έχουν καταστραφεί και δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι στη βορειοδυτική Αγγλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Την ίδια ώρα, πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά.

Οι κάτοικοι της πόλης Κόκερμαουθ στην Κάμπρια ενημερώθηκαν ότι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις επιχειρήσεις τους, αν και η πόλη παραμένει αποκλεισμένη για το κοινό.

Τουλάχιστον 25 δρόμοι και 16 γέφυρες στην επαρχία παραμένουν κλειστοί, ενώ προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδοθεί για 22 περιοχές της Βρετανίας. Οι βροχές της Δευτέρας δεν αναμένεται, πάντως, να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεκαοκτώ σχολεία της επαρχίας παραμένουν κλειστά, ενώ πάνω από 60 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε προσωρινά καταφύγια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακολουθούν να επιθεωρούν τις 1.800 γέφυρες της κομητείας για να εξασφαλίσουν ότι δεν υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Έξι γέφυρες κατέρρευσαν στην Κάμπρια προκαλώντας την Παρασκευή το θάνατο ενός 44χρονου αστυνομικού, ο οποίος απαγόρευε τη διέλευση από μία εξ αυτών.

Οι πλημμύρες στοίχισαν επίσης τη ζωή ενός ανθρώπου που έκανε κανό και παγιδεύτηκε από την άνοδο της στάθμης των υδάτων στο Ντέβον, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην Ουαλία για την ανεύρεση μιας 21χρονης γυναίκας που φαίνεται ότι παρασύρθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τον πλημμυρισμένο ποταμό Ουσκ.

Περίπου 1.300 κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην Κάμπρια, όπου 314 χιλιοστά νερού έπεσαν μέσα σε 24 ώρες μεταξύ της Πέμπτης και της Παρασκευής, κάτι «που δεν συμβαίνει παρά μια φορά κάθε 500 χρόνια», σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος επισκέφθηκε το Σάββατο την κομητεία, ανακοίνωσε πως αποδεσμεύει 1,11 εκατομμύριο ευρώ. Οι ζημιές μπορεί να ξεπεράσουν τα 112 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Ένωση των βρετανικών ασφαλιστικών εταιρειών (ABI).

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: