Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τους 11.000 έφτασαν οι «μετανάστες» στην Αλβανία


Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών


Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Αλβανία την περασμένη εβδομάδα είχαν σαν αποτέλεσμα περισσότεροι από 11.000 Αλβανοί πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Τα κατεστραμμένα σπίτια έχουν φτάσει τις 7.500, ενώ άλλα 2.600 έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες ζημιές.

Οι βασικές είσοδοι στην πόλη Σκόδρα, που επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες εξακολουθούσαν να είναι μπλοκαρισμένες χθες και, μάλιστα, σε αρκετά τμήματα της πόλης το νερό έφτανε τα δύο μέτρα, έχοντας προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

Το Σάββατο, οι αλβανικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ενώ ήδη Ελλάδα και Τουρκία έχουν αποστείλει βοήθεια.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντομοντ Χατζηνάστο, κάλεσε σε συνάντηση τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση και να ζητήσει τη βοήθειά τους.

Στο γειτονικό Μαυροβούνιο, η κατάσταση παρέμενε σοβαρή την Κυριακή, στην περιοχή της λίμνης Σκάνταρ, στα σύνορα με την Αλβανία και γύρω από την πρωτεύουσα, Ποντγκόριτσα.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: