Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο Στρυμώνας έκοψε την ελληνοβουλγαρική οδική επικοινωνία


Ξεκίνησαν οι εργασίες επανάκτησης της κεντρικής οδικής αρτηρίας


Ξεκίνησαν το μεσημέρι οι εργασίες επανάκτησης της κεντρικής οδικής αρτηρίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, μεγάλο τμήμα της οποίας «χάθηκαν» από τα φουσκωμένα νερά του Στρυμώνα λόγω των καταρρακτωδών βροχών, που πλήττουν τη Βουλγαρία, το τελευταίο 24ωρο.

Η επιχείρηση περιλαμβάνει φορτηγά αυτοκίνητα που κατεβάζουν στον ποταμό πέτρες και βράχους με σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή του ποταμού στην φυσική κοίτη του και να θέσουν τα θεμέλια για την αποκατάσταση του τμήματος του δρόμου Ε79, το οποίο υπέσκαψε η πλημμύρα.

Σημειώνεται ότι χθες τη νύχτα, φορτηγό αυτοκίνητο, που έπαιρνε μέρος στην αποκατάσταση του δρόμου, χάθηκε στον ποταμό ενώ ο οδηγός εξακολουθεί να αγνοείται. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να γίνουν έρευνες, επειδή η στάθμη του Στρυμώνα παραμένει υψηλή και η ορμητικότητα των νερών μεγάλη.

Όπως ανακοίνωσε η βουλγαρική Τροχαία, έως ότου ξαναμπεί σε λειτουργία ο Ε79, η οδική επικοινωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας γίνεται μέσω του συνοριακού σταθμού Εξοχή - Ιλινδεν (σσ. συνδέει τις πόλεις Δράμα και Γότσε Δέλτσεφ) και τις άλλες διόδους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: