Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου


ΔΕΙΤΕ: Η ισχυρή χιονόπτωση «χαλάει» τα σχέδια των ταξιδιωτών


Οι αξιωματούχοι στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου ανακοίνωσαν ότι λόγω του χιονιού και των πολικών θερμοκρασιών, που επικρατούν στη χώρα τις τελευταίες μέρες, ματαιώνονται όλες οι πτήσεις μέχρι τις 16.00 το απόγευμα. Πρόκειται για το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Σκοτίας, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας.

Το αεροδρόμιο του Ινβερνές, στη βόρεια Σκοτία, παρέμεινε κλειστό μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Η Βρετανία, που τον περασμένο χρόνο πέρασε έναν από τους ψυχρότερους χειμώνες των τελευταίων 30 ετών, δεν έχει ξαναδεί τόσο βαριά χιονόπτωση τέτοια εποχή από το 1993, με αποτέλεσμα να κλείσουν χιλιάδες σχολεία και να προκληθεί χάος στις μετακινήσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Σε ορισμένα τμήματα της χώρας το χιόνι έλιωσε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου ενώ η θερμοκρασία στο Λονδίνο έπεσε στους έξι βαθμούς Κελσίου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι περισσότερο χιόνι αναμένεται να πέσει στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία και αργότερα μέσα στην ημέρα και στη βόρεια Αγγλία.











Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: