Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Τους 37 έφτασαν οι νεκροί στην Κολομβία


Τραγωδία από τις κατολισθήσεις


Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Αντιόκια στην Κολομβία αγγίζοντας αυτή τη στιγμή τους 37, ενώ 100 επιπλέον άτομα αγνοούνται.

Η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος κήρυξε «περιορισμένη» κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες και ζήτησε διεθνή βοήθεια στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις καταστροφές από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες σε όλη τη χώρα.

Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται δυσχεραίνοντας το έργο των 700 περίπου μελών των σωστικών συνεργείων, αναγκάζοντας τις αρχές να προβούν στην εκκένωση συνοικιών υπό το φόβο ότι θα σημειωθούν νέες κατολισθήσεις.

Η κατολίσθηση στο Μπέγιο είναι η χειρότερη στην φετινή περίοδο των βροχών, στην διάρκεια των οποίων πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή πλέον των 200 ανθρώπων, έχουν προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες και πνιγμούς ζώων και έχουν αναγκάσει 1,7 εκατομμύριο πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας αναμένεται να δαπανήσει περίπου 550 εκατ. δολάρια για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα έκτακτα οικονομικά μέτρα.

Η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης πρόσφερε στην Κολομβία πιστώσεις 350 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της καταστροφής.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: