Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα αύριο Παρασκευή 10/8/2012


Μεταβολή θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός στην ενδοχώρα με κάποια μορφή θερμικής αστάθειας συνοδεία δυναμικού αίτιου το οποίο θα έρθει από τα βόρεια βορειοδυτικά σύνορα μας και θα προκαλέσει έντονη αστάθεια στον ελλαδικό χώρο το επόμενο τριήμερο μέχρι και την Δευτέρα.Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα το Σαββατοκύριακο και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο Παρασκευή 10/8/2012:

Ο καιρός θα ξεκινήσει το πρωί αρκετά άστατος και μουντός από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας(συμπεριλαμβανόμενης και της Θεσσαλονίκης)-Χαλκιδικής μέχρι και την ανατολική και βορειοανατολική Θεσσαλία όπου θα εκδηλώνονται τοπικά το πρωί μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη καθώς και σποραδικές καταιγίδες που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα στα πιο ορεινά τμήματα να έχουν και έντονο χαρακτήρα.Νωρίς το πρωί κάποιες μπόρες-σύμπλεγμα βροχών θα έχουμε και στα ορεινά της Ροδόπης οι οποίες θα κατευθύνονται νοτιότερα προς την κεντρική Μακεδονία.

Επιπλέον τις πρωινές ώρες θα έχουμε κάποιες έντονες βροχές και στους νομούς Πιερίας-Ημαθίας μέχρι και το νομό Μαγνησίας όπου στο Πήλιο και στην περιοχές γύρω από αυτό (Ζαγορά κ.τ.λ) δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα οι βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός με λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα είναι πυκνότερες μέχρι και τις Σποράδες αλλά και την βόρεια Εύβοια όπου δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιο τοπικό μπουρίνι με απότομη ενίσχυση των ανέμων και μικρής διάρκειας βροχή.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που ξεκίνησε αίθριος ο καιρός θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα υπερ-αναπτυχθούν με αποτέλεσμα να δώσουν τοπικές καταιγίδες κατά μήκος ολόκληρου του ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου και συγκεκριμένα στην Ήπειρο,την δυτική και κεντρική Μακεδονία ,στην Θεσσαλία μέχρι και την κεντρική και δυτική Στερεά(Ευρυτανία). Τα φαίνομενα θα είναι πιο έντονα στις περιοχές ου βρίσκονται κοντά στους ορεινούς όγκους. Τις απογεματινές ώρες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά της Ροδόπης αλλά και της υπόλοιπης ορεινής ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης κυρίως στις περιοχές που συνορεύουν με τα βόρεια σύνορα μας.

Όσον αφορά την Πελοπόννησο φαίνεται οτι ο καιρός θα ξεκινήσει καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις .Μέσα στην ημέρα γρήγορα αναπτύξεις θα δημιουργηθούν πάνω από τους ορεινούς όγκους κυρίως της κεντρικής Πελοποννήσου και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Αρκαδία(συμπεριλαμβανομένης και της Τρίπολης) αλλά και στις ορεινές περιοχές της Μεσσηνίας-Λακωνίας και Αχαίας που συνορεύουν .Οι κύριοι πυρήνες φαίνεται να βγαίνουν στην Αρκαδία με κατεύθυνση την Λακωνία .

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρξει ηλιοφάνεια με αναπτύξεις θερμικής φύσεως που θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς (κυρίως Φθιώτιδας) να σημειωθούν μπόρες ή κάποια σποραδική καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ,ενώ στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από βορρά προς νότο σε όλη την χώρα και δροσίσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ανάσα δροσιάς λοιπόν από αύριο και έχει ο καιρός γυρίσματα....

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
ΠΗΓΗ:http://dionysos-weather.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: