Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Ζωντανή εικόνα από το μέτωπο της τροπικής καταιγίδας «Isaac»- Φλόριντα και Λουιζιάνα


Με τη βοήθεια της τεχνολογίας πλέον, μπορούμε να παρακολουθούμε τι γίνεται στην άλλη άκρη του κόσμου.

Σας έχω δυο κάμερες λοιπόν στις οποίες μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά το πώς επηρεάζει και θα επηρεάσει μέχρι και την Πέμπτη η τροπική καταιγίδα «Isaac» , τις ακτές της Φλόριντα αλλά και την πόλη της Λουιζιάνα ,όπου φαίνεται ότι θα καταλήξει από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά με τη μορφή τυφώνα.

Στη συνέχεια και αφού διεισδύσει στα ηπειρωτικά (στεριά), αναμένεται να εξασθενίσει και να διαλυθεί.

Στην εικόνα που σας έχω μπορείτε να δείτε την πορεία που προβλέπουν να ακολουθήσει οι μετεωρολόγοι, αλλά και ποιες περιοχές θα δεχτούν τα «πυρά» του.

tifonas Isaac

Μπορείτε να δείτε πού προβλέπεται να βρίσκεται η καταιγίδα ανά 12ωρο, ενώ το γράμμα S μέσα στον κύκλο σημαίνει καταιγίδα (Storm), το Η σημαίνει ότι αναβαθμίζεται σε τυφώνα ( Ηurricane) και το D όταν εξασθενίσει πια , που σημαίνει ύφεση (Depression).

Για να αναβαθμιστεί μια τροπική καταιγίδα σε τυφώνα πρέπει οι άνεμοι να ξεπερνούν τα 75 μίλια την ώρα , δηλαδή περίπου τα 120 χιλ./ώρα

Για να δείτε ζωντανά εικόνα από την παραλία της Φλόριντα κάντε κλικ εδώ, και για να δείτε ζωντανά εικόνα από Λουιζιάνα κάντε κλικ εδώ.

Να σας θυμίσω ότι έχουμε +8 ώρες διαφορά από τη Λουιζιάνα και +7 ώρες από τη Φλόριντα. Δηλαδή τώρα που σας γράφω αυτές τις γραμμές και εμείς έχουμε 14:00 το μεσημέρι , η Λουιζιάνα έχει 6:00 το πρωί και η Φλόριντα 7:00.

Πηγή χάρτη: http://www.weatheronline.gr/

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Πηγή: http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: