Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Έκκληση Ομπάμα για τον «Ισάακ»


Δεν είναι ώρα να βάλουμε σε πειρασμό τη μοίρα μας, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος που κάλεσε τους κατοίκους στις περιοχές που θα χτυπήσει η τροπική καταιγίδα «Ισάακ» να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών.

«Όσο ετοιμαζόμαστε για το χτύπημα του Ισάακ θέλω να ενθαρρύνω τους κατοίκους στις ακτές του Κόλπου να ακούν τους τοπικούς αξιωματούχους και να ακολουθούν τις οδηγίες τους ιδιαίτερα εάν σας λένε να εκκενώσετε την περιοχή. δεν είναι ώρα να προκαλούμε τη μοίρα. Δεν είναι τώρα η ώρα να απορρίπτουμε τις επίσημες προειδοποιήσεις. Πρέπει να το πάρετε σοβαρά υπόψιν» σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ήδη ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λουϊζιάνα και υποσχέθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταιγίδας.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ ετοιμάζουν τα σπίτια τους και αγοράζουν προμήθειες πριν η τροπική καταιγίδα χτυπήσει την περιοχή. Η καταιγίδα είναι στα πρόθυρα να μετατραπεί σε τυφώνα και αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Στην Νέα Ορλεάνη που ξύπνησαν μνήμες από τον τυφώνα Κατρίνα οι κάτοικοι έχουν σχηματίσει ουρές με τα αυτοκίνητα τους καθώς εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για καταφύγια σε υψηλότερα σημεία στο Baton Rouge.
Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: