Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ο καιρός στην Αττική την Δευτέρα 13/8/2012



Ανάσες δροσιάς και ψύχρα τις βραδινές και πρωινές ώρες!

Με ηλιοφάνεια και αρκετή δροσιά τις πρώτες πρωινές ώρες θα ξεκινήσει ο καιρός αύριο Δευτέρα ενώ θα υπάρχει και αυξημένη υγρασία .

Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους νεφώσεις πάνω από τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας και της Πεντέλης αλλά και πάνω από την βόρεια βορειοανατολική ηπειρωτική Αττική που θα πυκνώσουν σταδιακά προς το μεσημέρι και θα υπάρξει μερική νεφοκάλυψη.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό στις πιο ορεινές περιοχές να εκδηλωθούν κάποιοι όμβροι η ψιχάλες τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και περιοχές του λεκανοπεδίου αλλά και της δυτικής κεντρικής και νότιας Αττικής(Mικρή πιθανότητα για αυτές τις περιοχές της Αττικής ,καθώς τα όποια φαινόμενα φαίνεται να εντοπίζονται στην βόρεια βορειοανατολική Αττική και στις περιοχές κοντά στους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας-Πεντέλης) .

Δεν φαίνεται ωστόσο να είναι ικανά να δώσουν κάποιο αξιόλογο φαινόμενο και έτσι μέχρι αργά το απόγευμα-βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει ξαστεριά την νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ. Θαλάσσια αύρα στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα ενώ και στην βορειοανατολική Αττική και στον Ευβοικό οι άνεμοι θα γυρίσουν πρόσκαιρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-19οC στα υπερβόρεια ορεινά όπως και σε περιοχές ορεινές της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 32-33οC στα κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.

Στα βόρεια και ανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 26-28οC.
Πηγή: http://dionysos-weather.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: