Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μέρα καταιγίδας η Κυριακή 12/8/2012 για την Αττική



Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η Κυριακή και αρκετή ψύχρα στα πιο βόρεια και ανατολικά του νομού καθώς και στις περιοχές κοντά στους ορεινούς όγκους. Ανάσα δροσιάς και για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου η αποψινή νύχτα αλλά και το αυριανό πρωινό.

Έτσι ο καιρός αύριο θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ,ενώ κάποιες νεφώσεις θα υπάρχουν στην βόρεια βορειοανατολική και κοντά στους ορεινούς όγκους.Πολύ μικρή πιθανότητα το πρωί νωρίς για κάποια μακρινά ηλεκτρικά προς την Εύβοια αλλά και στην παραλιακή βορειοανατολική Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μέσα στην ημέρα και όσο θα βαδίζουμε προς τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες αναπτύξεις θα κάνουν την εμφάνιση τους πάνω από τους ορεινούς όγκους του Υμηττού,της Πάρνηθας και της Πεντέλης που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα υπερ-αναπτυχθούν με συνέπεια τις μεσημβρινές ώρες να έχουμε τους πρώτους όμβρους -μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη στα μεσόγεια και στις περιοχές γύρω από τον Υμηττό. Σταδιακά η κατάσταση το μεσημέρι θα γενικεύεται με μπόρες ή και σποραδική καταιγίδα μέσα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας μέχρι και τα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας. Μέχρι και αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος.

Στη βόρεια βορειοανατολική Αττική ο καιρός το μεσημέρι θα καταστεί άστατος με πιθανότητα για κάποιες τοπικές μπόρες ή και μικρής διάρκειας καταιγίδα.Ωστόσο τα φαινόμενα φαίνεται να εντοπίζονται πιο πολύ στα κεντρικά και νότια του νομού και όχι τόσο στην βόρεια βορειοανατολική Αττική.(Αιτία είναι ο βόρειος βορειοανατολικός άνεμος στα 3-4 μποφόρ ο οποίος εφόσον είναι αρκετά εξασθενημένος από το μεσημέρι και μετά υπάρχουν προυποθέσεις για πιο αξιόλογα φαινόμενα και εκεί).

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα υπάρχει θαλάσσια αύρα ,ενώ στην βόρεια βορειοανατολική Αττική θα πνέει ένας βόρειος βορειοανατολικός 3-4 μποφόρ (Χωρίς να αποκλείεται νωρίς το πρωί να φτάσουν οι ριπές στα βορειοανατολικά και στον Ευβοικό και τα 5 μποφόρ πρόσκαιρα).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-21οC στα υπερβόρεια ορεινά της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής και το μεσημέρι θα φτάσει τους 31-33οC στα κεντρικά και νότια νοτιοδυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου. Στα βόρεια και ανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 28-30οC ενώ στα υπερβόρεια ορεινά τους 26-28οC.

Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: