Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

O καιρός στην Αττική το επόμενο διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη 22-23/8/2012

4081031363 68d5604c1c o

Βαθμίαια άνοδο της θερμοκρασίας και παρουσία μελτεμιού πιο έντονο στην βόρεια βορειοανατολική Αττική...

Με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας θα συνεχίσει η εβδομάδα ωστόσο το μελτέμι θα συνεχίσει να πνέει και να κάνει την κατάσταση υποφερτή με την ζέστη ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί θα υπάρχει σχετική δροσιά η οποία σταδιακά θα περιορίζεται και αυτή στα πιο ορεινά και βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού όπου και εκεί σιγά σιγά μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα κάνει σχετική ζέστη.

Αναλυτικότερα:

Τετάρτη 22/8/2012:

Με ηλιοφάνεια πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα θα ξεκινήσει μέρα ενώ λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στους ορεινούς όγκους.Με καλό καιρό θα τελειώσει η ημέρα όπως γίνεται εδώ και καιρό καθώς διανύουμε καιρική μονοτονία .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ που θα είναι πιο αισθητοί στην βόρεια βόρειοανατολική Αττική καθώς και στον Ευβοικό και θα δίνουν ανάσες δροσιάς .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τις πρώτες πρωινές ώρες από 19-21oC στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού και το μεσημέρι θα φτάσει στο λεκανοπέδιο αλλά και στα δυτικά νοτιοδυτικά και κεντρικά τμήματα της Αττικής τους 34-35oC(ενώ τοπικά στα νοτιοδυτικά τμήματα-Μέγαρα-Ελευσίνα -Ασπρόπυργο κ.τ.λ θα φτάσει τους 36οC.)

Στα βόρεια προάστια το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31-33οC ενώ στην βόρεια βορειοανατολική Αττική θα φτάσει τους 29-31οC.

Πέμπτη 23/8/2012:

Παρόμοιο μοτίβο με την Τετάρτη καλοκαιρία με ηλιοφάνεια ,καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ κυρίαρχο θα είναι το μελτέμι αλλά όχι αρκετά ενισχυμένο έτσι ώστε να προκαλέσει προβλήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Κυρίο χαρακτηριστικό του μελτεμιού θα είναι η ενίσχυση του τις μεσημβρινές ώρες και θα εξασθενίσει μετά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει και νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 20-22οC στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού για να φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 35-36οC.

Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4οC πιο χαμηλή λόγω του μελτεμιού που θα δίνει ανάσες δροσιάς και θα κάνει την ζέστη πιο ανεκτή και ξηρή.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: