Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τελευταία μέρα ζέστης στην Αττική -Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα 27/8/2012





Τελευταία μέρα ζέστης αύριο Δευτέρα στο νομό Αττικής καθώς από την Τρίτη νωρίς το πρωί με την παράλληλη ενίσχυση των ανέμων η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Έτσι αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια ,σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα και πολύ λίγες νεφώσεις αν αυτές σχηματιστούν .Μέχρι και το τέλος της ημέρας αίθριο θα παραμείνει το καιρικό σκηνικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς στα 2-3 και τοπικά ίσως 4 μποφόρ ενώ στα νότια προάστια και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα πνέει θαλάσσια αύρα . Από αργά το βράδυ και μέσα στην νύχτα σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα κυριαρχήσουν την Τρίτη το πρωί καθώς θα πνέουν στα 5-6 μπόφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τις πρώτες πρωινές ώρες από 20-22οC στην υπερβόρεια βορειοανατολική Αττική ενώ στους 22-24οC στην υπόλοιπη βόρεια Αττική . Τo μεσημέρι θα φτάσει η θερμορκασία τους 38-39οC στο κέντρο της Αθήνας και στην δυτική Αττική (Tοπικά και 40οC στην δυτική νοτιοδυτική Αττική).

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα φτάσει το μεσημέρι τους 34-36οC ενώ στα πιο ορεινά τμήματα τους 33-35οC.

Σιγά σιγά μεγαλώνει νύχτα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες η θερμοκρασία καταφέρνει να σημειώσει πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και έτσι κάπως είναι πιο ανεκτή η αίσθηση της ζέστης.

Σημείωση: Ιδιαίτερη προσοχή για την πιθανότητα εκδήλωση διασικής πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Δευτέρας όπως και την Τρίτη 28/8/2012

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:http://dionysos-weather.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: