Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πρωτοφανής καύσωνας και ξέσπασμα πυρκαγιών


Πρωτοφανής καύσωνας και ξέσπασμα πυρκαγιών

Τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού βιώνουν οι κάτοικοι της Γαλλίας, της Γερμανίας αλλά και της Ιταλίας.

Το θερμόμετρο στη γαλλική πρωτεύουσα άγγιξε χθες τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και σήμερα, με 33 διοικητικά διαμερίσματα, κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά, να παραμένουν σε συναγερμό. Το κύμα καύσωνα από την Αφρική πλήττει και τη Γερμανία, όπου ο υδράργυρος έφτασε μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δύσκολες καιρικές συνθήκες βιώνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, και η Ιταλία όπου 13 πόλεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, μεταξύ αυτών η Φλωρεντία, με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς, ενώ σε Ρώμη και Μπολόνια άγγιξε τους 39.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας, νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν σε όλη τη χώρα. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκροσέτο, στην Τοσκάνη, 1.100 τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά.

Στη Νάπολη, οι εστίες φωτιάς απείλησαν κατοικημένες περιοχές, ενώ πυρκαγιές συνεχίζουν να κατακαίνε δασικές εκτάσεις στην Καλαβρία και τη Σικελία.

Αντιμέτωπες με τον πύρινο εφιάλτη είναι και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στη βόρεια Καλιφόρνια, οι αρχές διέταξαν τους κατοίκους 2 κομητείων να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη.

Στην προσπάθειά του να γλυτώσει, αυτός ο νεαρός υπέστη σοβαρα εγκαύματα. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε πριν δύο ημέρες έχει κάψει μέχρι στιγμής τέσσερα σπίτια και μεγάλες δασικές εκτάσεις.

Πηγή:http://www.megatv.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: