Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ιταλία: Νεκρός από ανεμοστρόβιλο






Κύμα κακοκαιρίας έπληξε σήμερα το απόγευμα την βόρειο Ιταλίας. Στην πόλη Πάδοβα, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τον θάνατο ενός τριαντάχρονου άνδρα, που βρισκόταν με το αυτοκίνητό του, κοντά σε δέντρο μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί τους.

Εξαιτίας του ισχυρότατου αέρα, το δέντρο ξεριζώθηκε καταπλακώνοντας μέρος του αυτοκινήτου. Το θύμα, ήταν Ρουμάνος μετανάστης που εργαζόταν εδώ και χρόνια στη βορειοανατολική Ιταλία. Η γυναίκα του και το παιδί του, επτά ετών, μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο.

Νεροποντή προκάλεσε, επίσης, τον τραυματισμό δυο Γερμανίδων τουριστριών που παραθέριζαν σε κάμπινγκ, στην περιοχή Βερμπάνια, στο Πεδεμόντιο.

Στην δε Σαρδηνία, ο ισχυρός άνεμος, σήμερα το πρωί, ανέτρεψε τα κανό είκοσι έξι αθλητών που συμμετείχαν σε προγραμματισμένο αγώνα. Τρεις αγνοούμενοι, εντοπίσθηκαν, τελικώς, ζωντανοί, πριν μια μόλις ώρα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, στις πόλεις Σανρέμο, Βεντιμίλια και Ιμπέρια, αλλεπάλληλες αστραπές προκάλεσαν διακοπή στην παροχή ρεύματος και σειρά πυρκαγιών, περιορισμένης, ευτυχώς, έκτασης.

Στην πόλη Βαρέζε, κοντά στο Μιλάνο, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, πλημμύρισε μέρος του τμήματος καρδιολογίας και δυο χειρουργεία του τοπικού νοσοκομείου.

Το κύμα κακοκαιρίας, άρχισε να επεκτείνεται και στην κεντρική Ιταλία. Υπόγειες διαβάσεις και ανισόπεδες γέφυρες γέμισαν νερό στην πόλη Πέζαρο, της περιφέρειας Μάρκε, νεροποντή πλήττει την Περούτζια, ενώ ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε αποθήκες και επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα στο Φιουμιτσίνο, παραθαλάσσια περιοχή δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: