Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Πρόγνωση καιρού Αττικής 16-17/8/2012

599944 207280926068002 2077637870 n copy copy

Με καλό καιρό και ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός το επόμενο διήμερο στην Αττική με την σταδιακή ενίσχυση του μελτεμιού να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες μέρες καθώς και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πέμπτη 16/8/2012:

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά αίθριος με καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στα πιο ορεινά τμήματα της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής .Προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ίσως πυκνώνουν κατά διαστήματα οι νεφώσεις και στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο και κυρίως στα κεντρικά και νότια ωστόσο δεν θα είναι ικανές να δώσουν κάτι το αξιόλογο. Μέχρι και το βράδυ ο καιρός θα κυλίσει ομάλα με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ ενώ μέσα στην ημέρα στην βορειοανατολική Αττική και στον νότιο Ευβοικό ίσως φτάσουν τοπικά και τα 5 μποφόρ .

Η θερμοκρασία το πρωί θα κυμανθεί από 20-22οC στα πιο ορεινά τμήματα και σε πιο ηπειρωτικές πεδινές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής υπό συνθήκες θερμοκρασιακής αναστροφής (με την βοήθεια της ξαστεριάς-άπνοιας).Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές κοντά στην Πάρνηθα αλλά και στο Κιθαιρώνα.

Το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-35οC. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-30οC στα πιο ορεινά ημιορεινά και στους 30-32οC στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές.

Παρασκευή 17/8/2012:

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά αίθριος με καλή διαύγεια και ορατότητα λόγω του βοριά που θα πνέει ,ενώ λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες άνευ σημασίας . Έτσι μέχρι και το τέλος της ημέρας ο καιρός θα κυλίσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και το μελτέμι σταδιακά να ενισχυέται.

Οι άνεμοι(σε σταδιακή ενίσχυση) θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στην βόρεια βορειοανατολική Αττική αλλά και στο λεκανοπέδιο χωρίς να αποκλείεται στο νότιο Ευβοικό και στην παραλιακή ανατολική βορειοανατολική Αττική οι ριπές να φτάνουν τοπικά και τα 7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-22οC στα υπερβόρεια ορεινά τμήματα της βόρειας-βορειοανατολικής και βορειοδυτικής Αττικής και το μεσημέρι θα φτάσει τους 31-33οC στα κεντρικά και νότια τμήματα της Αττικής.

Σε πτώση η θερμοκρασία από το απόγευμα και στις ελάχιστες θερμοκρασίες (κατά την διάρκειας της νύχτας και νωρίς το πρωί).

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων (Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: