Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα το Σ/Κ 13-14/10/2012 ...Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα...



Με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα κυλίσει στην άκρως φθινοπωρινή δυτική βορειοδυτική Ελλάδα ,σε αντίθεση με την ανατολική νοτιοανατολική Ελλάδα όπου θα έχει πιο πολύ ζέστη ,υγρασία αλλά και κάποιες νεφώσεις πιο πυκνές που ίσως δώσουν τοπικά και κάποια μπόρα.Όσο πιο νοτιοανατολικά τόσο πιο ζεστά το Σαββατοκύριακο και με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Αναλυτικότερα:Σάββατο 13/10/2012:












Με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα ξεκινήσει ο καιρός και έτσι θα κυλίσει όλη την ημέρα στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο(Κέρκυρα) στην Ήπειρο ,την δυτική Στερεά καθώς και την δυτική νοτιοδυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο. Ωστόσο όσο πιο βορειοδυτικά τόσο πιο έντονα τα φαινόμενα ,ενώ στα πιο νοτιοδυτικά θα είναι πιο τοπικά τα φαινόμενα .Τονίζεται οτι θα υπάρχουν και διαστήματα που θα σταματούν τα φαινόμενα κυρίως στην Πελοπόννησο αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα. 
Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε συννεφιασμένο σκηνικό αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνεια σε ανατολική νοτιοανατολική Πελοπόννησο,ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες καθώς και σε ανατολική Θεσσαλία. 
Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι θα έχουμε κάποιες νεφώσεις πιο πυκνές που θα δίνουν μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη στην βορειοδυτική Θεσσαλία στην κεντρική και βορειοανατολική Στερεά(Φθιώτιδα-Φωκίδα) καθώς και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βροχές θα σημειωθούν προς το απόγευμα και στο βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά και σε κάποια τμήματα της Θράκης. 
Στην νότια νησιωτική χώρα (Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα ) ο καιρός θα είναι σχετικά καλός ,ζεστός και υγρός αλλά και με νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές που ίσως δώσουν σε αυτές τις περιοχές κάποιες ψιχάλες ή ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Το ίδιο θα συμβεί και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο από το ύψος της Σάμου μέχρι και την Λέσβο όπου το νοτιοδυτικό ρεύμα θα δημιουργήσει νεφώσεις που θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές. 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά λόγω των φαινομένων ενώ στην υπόλοιπη ανατολική νοτιοανατολική χώρα ο υδράργυρος θα πάρει σταδιακά την ανιούσα.
Κυριακή 14/10/2012: 











Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα έχουμε και την Κυριακή στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο καθώς και την δυτική Στερεά-δυτική Πελοπόννησο. 
Πιο τοπικά φαινόμενα στην βροειοδυτική Θεσσαλία ,την δυτική Μακεδονία όπως και στην κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο. 
Μέσα στην Κυριακή θα έχουμε βροχές και στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία όπως και στην Θράκη-Βορειοανατολικό Αιγαίο. 
Ο λεγόμενος καιρός"Π" θα επικρατήσει την Κυριακή καθώς τα φαινόμενα θα εστιάσουν στα δυτικά ,βόρεια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. 
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές με πιθανά φαινόμενα στην υπόλοιπη ανατολική Στερεά-Εύβοια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο στην κεντρική ανατολική και νοτιοανατολική χώρα . 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 





Δεν υπάρχουν σχόλια: