Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ο Καιρός στην Αττική αύριο Τρίτη 9/10/2012



Με κάπως πιο μουντό σκηνικό θα ξεκινήσει ο καιρός αύριο αλλά όχι σε όλο το νομό,κυρίως στα βόρεια βορειοανατολικά του νομού όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε νεφώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στις περιοχές γύρω από την Πάρνηθα αλλά και στην Πεντέλη-Βορειοανατολική Αττική στα πιο ορεινά τμήματα .Είναι πιθανό να εκδηλωθούν ψιχάλες η ψιλόβροχο-ασθενείς τοπικές βροχές πολύ νωρίς το πρωί σε αυτές τις περιοχές .

Ωστόσο στην υπόλοιπη κεντρική δυτική και νότια Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια του λεκανοπεδίου.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίγει και στην βόρεια βορειοανατολική Αττική αρκετά γρήγορα εκτός από τα ορεινά όπου είναι πιθανό να υπάρχουν νεφώσεις αρκετά πυκνές μέχρι και το μεσημέρι. Στον υπόλοιπο νομό θα υπάρχει ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις που ίσως πυκνώνουν πρόσκαιρα με τον παγερό βοριά να κάνει αισθητή την παρουσία του ήδη από τις πρωινές ώρες και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα κυλίσει σχετικά καλός και ψυχρός σε όλο το νομό Αττικής .


















Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το πρωί θα κυμανθεί από 16-18οC στα υπερβόρεια ορεινά του νομού και της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής ενώ το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και νότια νοτιοδυτικά του λεκανοπεδίουτους 24-26οC .

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα φτάσει τους 21-23οC.

Αρκετή ψύχρα έως και κρύο το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη με την θερμοκρασία να πέφτει αρκετά κατά την διάρκεια της νύχτας.
 Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: