Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινό και μουντό το σκηνικό και αύριο Τρίτη 23/10/2012 στην Αττική...


 Με βαρύ καιρό κλειστό με αρκετή συννεφιά θα ξεκινήσει η μέρα και κυρίως στα πιο βόρεια ορεινά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού όπου θα έχουμε αρχικά ψιχάλες η ασθενείς τοπικές βροχές .

Στην υπόλοιπη Αττική και στο λεκανοπέδιο ο καιρός θα είναι πιο σπαστός με νεφώσεις κατά τόπους αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνεια που πρόσκαιρα στα νότια ίσως είναι πιο μεγάλα.

Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι(και πιο νωρίς) ο καιρός θα κλείνει περεταίρω από την βόρεια βορειοδυτική Αττική(Πάρνηθα-Ιπποκράτειο Πολιτεία-Μενίδι Άνω Λιόσια μέχρι και δυτικά βορειοδυτικά προάστια του λεκανοπεδίου όπως και στο Θριάσιο-Ελευσίνα και στις περιοχές κοντά στο Σαρωνικό) και άλλοτε από την μεριά της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής(Μαραθώνας-Γραμματικό-Βαρνάβας-Στάματα-Αγ.Στέφανος-Άνοιξη-Ροδόπολη-Διόνυσος-Άγιος Πέτρος-Νέα Μάκρη) μέχρι και την Πεντέλη . Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε βροχές ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριας έντασης με απότομη έναρξη και λήξη . Στις πιο βόρειες ορεινές περιοχές και σε περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους αυτές οι βροχές θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια .

Όσον αφορά το λεκανοπέδιο και την Αθήνα φαίνεται κατά διαστήματα νεφελώδης καιρός με πρόσκαιρα ανοίγματα ενώ ο καιρός μέσα στην ημέρα θα κλείνει από τα βόρεια του λεκανοπεδίου-βόρεια προάστια προς τα νότια και θα δίνει κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές.

Τέλος όσον αφορά την ανατολική νοτιοανατολική Αττική (Μεσόγεια-Πικέρμι-Κάτζα-Καλύβια-Κερατέα -γενικότερα πίσω μεριά του Υμηττού μέχρι και νοτιοανατολικά το Λαύριο θα έχουμε και εκεί μέσα στην ημέρα ανοίγματα στο καιρό πρόσκαιρα ενώ προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε κλείσιμο του καιρού με βροχές μέτριας έντασης και αξιόλογες κυρίως στις περιοχές κοντά στις ακτές και στον Ευβοϊκό.

Μεμονωμένα ηλεκτρικά στον Ευβοϊκό και στην ανατολική-βορειοανατολική παραλιακή Αττική .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στον Ευβοϊκό και από την μεριά της Πάρνηθας και της βορειοδυτικής Αττικής θα πνέει ένας ασθενή και πρόσκαιρα μέτριος βορειοδυτικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13οC στην υπερβόρεια ορεινή βορειοανατολική Αττική και στους 13-15οC στις υπόλοιπες πιο πεδινές περιοχές της βόρειας βορειοδυτικής και βορειοανατολικής Αττικής.

Το μεσημέρι η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια του λεκανοπεδίου θα φτάσει τους 20-21οC. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5οC πιο χαμηλή ,

Αυξημένη υγρασία όλη την ημέρα με την αίσθηση της ψύχρας για την εποχή να είναι έντονη λόγω και των βροχών και της αυξημένης υγρασίας.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: