Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κυριαρχία των βοριάδων-Ο καιρός στην Ελλάδα την Παρασκευή 19/10/2012



Πολύ καλός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με ηλιοφάνεια ,πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα λόγω των βοριάδων οι οποίοι θα ενισχυθούν στα πελάγη φτάνοντα στο Αιγαίο τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση καθώς οι ψυχροί βοριάδες θα μεταφέρουν ψυχρότερες αέριες μάζες από την Μαύρη θάλασσα .

Λίγες νεφώσεις στην Κρήτη,στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αύριο Παρασκευή πρόσκαιρα πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με κάποιες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάνω από τον ηπειρωτικό κορμό της Πίνδου μέχρι και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Επίσης τις πρωινές ώρες περιμένουμε και κάποιες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία καθώς και σε Πέλλα-Πιερία-Ημαθία που υπάρχει πολύ μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες η τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως προς την βόρεια βορειοανατολική Θεσσαλία μέχρι και την βόρεια ορεινή Έυβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο κεντρικό και βόρειο-βορειοανατολικό Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ ενώ τοπικά και 8 μπόφόρ .Στο υπόλοιπο νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία θα γίνει αισθητή από την Κυριακή και μετά σε όλη την χώρα.

Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για αύριο Παρασκευή 19/10/2012 :














Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: