Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

O Καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη 31/10/2012



Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη σχεδόν σε όλη την χώρα καθώς από την Πέμπτη θα έχουμε νέο σύστημα το οποίο θα φέρει αρκετές βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα .

Όσον αφορά την Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα .Στις υπόλοιπες περιοχές μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα. Ωστόσο εκεί που θα έχουμε κάποια φαινόμενα με την μορφή βροχών και σποραδικών καταιγίδων θα είναι στην Κρήτη ,και στα Δωδεκάνησα ενώ πιθανές τοπικές βροχές και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.Αυτά τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι το απόγευμα όπου από εκεί μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι αραιές νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα θα πυκνώσουν αρκετά και δεν αποκλείεται μέχρι το απόγευμα αργά να αφήνουν κάποιες ψιχάλες-ψιλόβροχο η ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο.

Στην υπόλοιπη ανατολική και βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις μέσα στην ημέρα πρόσκαιρα πιο πυκνές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας .

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο με σταδιακή ενίσχυση στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ από το απόγευμα αργά-βράδυ ενώ στο Αιγαίο ασθενείς μεταβλητών δειυθύνσεων και πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Aναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για αύριο Τετάρτη 31/10/2012:
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: