Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σημαντική επιδείνωση του καιρού στα ανατολικά ,κακοκαιρία ανατολικής χώρας(21-24/10/2012)-Πρόγνωση Αττικής-Ελλάδος



Ψυχρή λίμνη αέριων μαζών στην ανώτερη τροπόσφαιρα,βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας κινούμενη ΝΔκά από τις νυχτερινές ώρες θα αρχίζει να πλησιάζει στο Αιγαίο και σε συνδυασμό με την αρκετά θερμή θάλασσα για την εποχή(υψηλά SST ,πλησίον καλοκαιρινών επίπεδων) ,αναμένεται να επιδεινώσει σημαντικά τον καιρό στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου με κατά κύριον λόγω φαινόμενα αστάθειας,με βροχές αλλά και καταιγίδες τις ψυχρότερες κυρίως ώρες της ημέρας.Τα φαινόμενα όπως θα δείτε και παρακάτω σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου,αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.Επίσης αισθητή θα είναι η πτώση στις περισσότερες ανατολικές περιοχές της χώρας μας σε σχέση με τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες που προηγήθηκαν.
Πιο αναλυτικά για Κυριακή 21/10/2012

Αρχικά αναμένεται καλός καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά,βαθμιαία στο ΒΑκό Αιγαίο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές,ταυτόχρονα οι νεφώσεις σε Σποράδες και Εύβοια αναμένεται να αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς ορεογραφικές βροχές στις προσήνεμες ορεινές ή ημιορεινές περιοχές,το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος των Σποράδων και της Αν. Εύβοιας ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ΒΑκου Αιγαίου,που βαθμιαία θα επεκταθούν σε Σποράδες Εύβοια και κεντρικό Αιγαίο.Ταυτόχρονα αναμένεται να βρέξει σε περιοχές της Αν.Στερεάς καθώς και στις Κυκλάδες όπου τα φαινόμενα κυρίως μετά τα μεσάνυχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές Κυκλάδες. Επίσης πρόσκαιρα αναμένεται να βρέξει και σε περιοχές της ΝΔκής Πελοποννήσου.
Για Δευτέρα 22/10/2012

Στην Εύβοια Κυκλάδες-Β& Aν.Αττική ,καθώς και Σποράδες αναμένεται βροχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές   καταιγίδες θα σημειωθούν στις παραθαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κυρίως των περιοχών αυτών.Και βαθμιαία επέκταση σε Κρήτη  και Δωδεκάνησα.Και Στα υπόλοιπα ανατολικά προσήνεμα αναμένεται παροδικά και κατά τόπους νεφελώδης καιρός με ασθενής βροχές,και στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Για Τρίτη 22/10/2012

Στην  Εύβοια Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη νεφελώδης καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες,πρόσκαιρα και στα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα ανατολικά προσήνεμα αναμένεται παροδικά νεφελώδης καιρός με ασθενείς βροχές,που σε Αττικοβοιωτία καθώς και Λακωνία,αν.Αρκαδία θα είναι οι βροχές πιο αξιόλογες,ενώ υπάρχει πιθανότητα στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές των περιοχών αυτών να σημειωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
Για Τετάρτη 23/10/2012

Τα φαινόμενα σταδιακά θα επικεντρωθούν στο νότιο Αιγαίο,καθώς και Αν. Εύβοια και Κυκλάδες εντονότερα θα είναι στην Δυτ. Κρήτη κυρίως,στα υπόλοιπα προσήνεμα σταδιακή βελτίωση ως προς στα φαινόμενα.
Επισημαίνεται η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά, καθώς και χιονοπτώσεις στις κορυφές των ορεινών της Κρήτης!!Δεν αποκλείεται δηλαδή να δούμε το σπάνιο φαινόμενο τις πρώτες ουσιαστικές χιονοπτώσεις της χρονιάς στις ορεινότερες περιοχές της μεγαλονήσου μας

Πρόγνωση Καιρού Αττικής

Κυριακή 21 Οκτώβρη 2012
Λίγες νεφώσεις αναμένονται από την αρχή της ημέρας κυρίως στα ορεινά της Πάρνηθας,όπου θα παρατηρούνται στην κορυφογραμμή της, κατά διαστήματα αυξημένα Stratocumulus ,οι νεφώσεις στα βόρεια του νομού θα έχουν την τάση να αυξάνονται,και το απόγευμα στα   βόρεια ορεινά αναμένεται να βρέξει ασθενώς κατά τόπους.Την νύχτα θα βρέξει στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αττικής και προς στα μεσάνυχτα και στα ανατολικά όπου μετά τα μεσάνυχτα θα παρατηρηθούν και ηλεκτρικά προς στον Ευβοϊκό.
Άνεμοι:  ΒΒΑκοί 3-5Bf και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7Bf

Θερμοκρασία: Κέντρο: 18..24oC,  βόρεια Προάστια: 14.. 20oC,Δυτικά προάστια :18...23oC,,στα ΝΔκά κατά τόπους 25οC,Νότια προάστια: 19...25oC, Μεσόγεια:17...22oC.

Δευτέρα  22 Οκτώβρη 2012

Στα βόρεια και ανατολικά καθώς και στην δυτική ορεινή ζώνη αναμένεται κλειστός νεφελώδης καιρός με βροχοπτώσεις που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές ,στις ανατολικές παράκτιες περιοχές θα σημειωθούν και καταιγίδες.Στα υπόλοιπα αναμένεται άστατος καιρός με παροδικές βροχές ασθενής έως μέτριας έντασης και με διαστήματα ηλιοφάνειας στις νοτιότερες περιοχές.Η πιθανότητα για γενικευμένα φαινόμενα στον νομό είναι μικρή αλλά υφίσταται Την νύχτα πάντως αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένιση των φαινομένων και αρκετά μεγάλα ανοίγματα στο λεκανοπέδιο.

Άνεμοι:  ΒΒΑκοί 3-5Bf και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7Bf



Θερμοκρασία: Κέντρο: 17..21oC, Bόρεια Προάστια: 13.. 16oC,Δυτικά προάστια :16...20oC,,στα ΝΔκά κατά τόπους 21οC,Νότια προάστια: 17...21oC, Μεσόγεια:15...19oC.

Tρίτη   23 Οκτώβρη 2012

 Στα ανατολικά αναμένεται νεφελώδης καιρός με βροχές ,καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές,στα βόρεια βαρύς νεφοσκεπής καιρός με βροχοπτώσεις που στα ΒΑκά θα είναι εντονότερες,τις πρωινές ώρες σε αυτές τις περιοχές πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες.Στα υπόλοιπα του νομού αναμένεται παροδικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές ,στα ΝΔκά πάντως διαμερίσματα υπάρχουν μικρότερες πιθανότητα για βροχή,καθώς θα υπάρχουν κατά διαστήματα και ανοίγματα,αντίθετα στα δυτικά ορεινά αναμένεται πιο βαρύς καιρός με περισσότερες βροχοπτώσεις.Ο καιρός πάντως από το απόγευμα θα βελτιωθεί στα δυτικά ,και  θα εξασθενίσουν στα ανατολικά
   
Άνεμοι:  ΒΒΑκοί 3-5Bf και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7Bf

Θερμοκρασία: Κέντρο: 16..20oC, Bόρεια Προάστια: 13.. 16oC,Δυτικά προάστια :15...20oC,,στα ΝΔκά κατά τόπους 21οC,Νότια προάστια: 17...21oC, Μεσόγεια:15...19oC.


Επιμέλεια : Θ.Γκέσουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: