Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη 16/10/2012



Ο καιρός θα ξεκινήσει με σχετικά καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μόνο με κάποιες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας ,ενώ στην υπόλοιπη δυτική χώρα ο καιρός θα είναι λίγο πιο κλειστός με αραιές νεφώσεις που θα έχουν την τάση να πυκνώνουν κατά διαστήματα χωρίς να δίνουν κάποιο φαινόμενο στην αρχή της ημέρας.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αρχίσουν σταδιακά να πυκνώνουν και στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο(Κέρκυρα) και την Ήπειρο. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αρχίσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα Επτάνησα,την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο τα οποία θα εισχωρήσουν μέσα στο απόγευμα και προς την δυτική Μακεδονία-βορειοδυτική Θεσσαλία αλλά δεν θα είναι τόσο έντονα .

Μέσα στο μεσημέρι-απόγευμα αναμένεται πιθανόν κάποια αστάθεια στην Πελοπόννησο αρχικά στα πιο ορεινά τμήματα της Αχαίας-Ηλείας-Αρκαδίας και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες όπως και στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου(Ευρυτανία μέχρι βορειοδυτική Θεσσαλία) πριν έρθει το πιο γενικό κλείσιμο του καιρού στην δυτική βοριεοδυτική Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη ανατολική και νότιοανατολική χώρα από το ύψος της ανατολική Θεσσαλίας-ανατολική Στερεάς-Εύβοια -Σποράδες δεν αναμένεται κάτι σημαντικό εκτός από ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην βόρεια Ελλάδα όσο πιο ανατολικά προς την Θράκη τόσο καλύτερος ο καιρός ήδη από την αρχή της ημέρας με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις άνευ σημασίας. Μέχρι και το τέλος της ημέρας δεν αναμένεται κάτι από πλευράq φαινομένων εκτός από κάποιες πυκνές νεφώσεις στα πιο ορεινά τμήματα της Ροδόπης.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στο Αιγαίο ,τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου οι συνθήκες θα θυμίζουν καλοκαίρι με θερμοκρασίες άνω των 30οC ηλιοφάνεια και κάποιες λίγες αραιές νεφώσεις. Πιο πυκνές θα είναι οι νεφώσεις με την μορφή αστάθεια στην δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα σοτ κεντρικό Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο όπου και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 30οC ενώ σε αρκετές περιοχές της νοτιοανατολικής χώρας θα ανέβει και πάνω από τους 31-32οC.

Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης Ελλάδας για αύριο Τρίτη 16/10/2012:















Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: