Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο Καιρός στην Αττική το επόμενο διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη 24-25/10/2012



Μουντό και φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο Τετάρτη 24/10/2012 στην Αττική με αρκετή συννεφιά πιο πυκνή στα ορεινά βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού όπου θα έχουμε και ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μέτριας έντασης. Ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα που θα σταματούν τα φαινόμενα και θα έχουμε μόνο συννεφιά αρκετά πυκνή μέσα στην ημέρα.
Στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα ,ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με πιο σπαστό καιρό και αρκετά ανοίγματα. 
Μέχρι και το μεσημέρι -απόγευμα έτσι θα κυλίσει ο καιρός με συννεφιά κατά περιόδους πυκνή με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες φαίνεται να εστιάζουν στον βόρειο βορειοανατολικό και βορειοδυτικό κομμάτι του νομού οι οποίες όμως όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ ενώ βόρειοι βορειοδυτικοί στην Πάρνηθα 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13οC στην υπερβόρεια ορεινή βόρεια βορειοανατολική Αττική ,και 14-16οC στην υπόλοιπη βόρεια πεδινή Αττική και τα βόρεια προάστια .
Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21-22οC. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού η θερμοκρασία θα είναι 4-6οC χαμηλότερη. 
Πέμπτη 25/10/2012:
Ουσιαστική βελτίωση του καιρού την Πέμπτη στο νομό με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες στα βόρεια βορειοδυτικά ορεινά και κυρίως στην Πάρνηθα.
Στον υπόλοιπο νομό ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις .Μέχρι και το απόγευμα οι όποιες νεφώσεις θα αποτελούν παρελθόν και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια και η πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα που θα χαρίζει ο βόρειος βορειοδυτικός άνεμος.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς .
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο μέσα στην ημέρα ωστόσο νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες θα κάνει αρκετή ψύχρα έως και κρύο στις πιο βόρειες πεδινές περιοχές όπου θα υπάρξουν συνθήκες θερμοκρασιακής αναστροφής(ξαστεριά-αυξημένη υγρασία-ασθενείς άνεμοι-άπνοια). 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: