Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο Καιρός στην Αττική την Δευτέρα 29/10/2012



Ο καιρός αύριο θα ξεκινήσει αρκετά άστατος με πυκνές νεφώσεις στα γύρω ορεινά ενώ στα νότια νοτιοδυτικά και στο Σαρωνικό ο καιρός θα είναι πολύ κλειστός με πυκνή συννεφιά και τοπικές βροχές ,πιθανόν και σποραδικές καταιγίδες. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα αρχίσει να βρέχει και στον υπόλοιπο νομό Αττική με έμφαση τα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού και στις περιοχές γύρω από το Σαρωνικό. Βαθμιαία θα εκδηλωθεί και καταιγίδα και μέσα στο λεκανοπέδιο η οποία θα κινηθεί προς τα βόρεια βορειοδυτικά του νομού.

Όσον αφορά την ανατολική νοτιοανατολική και βορειοανατολική Αττική ο καιρός θα ξεκινήσεις με συννεφιά κατά τόπους και χαμηλές νεφώσεις πάνω από τον Υμηττό και την Πεντέλη που δεν αποκλείεται ήδη από το πρωί να αφήνουν μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη .Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι βροχές της υπόλοιπης Αττικής όπως και η καταιγίδα θα επηρεάσει και αυτές τις περιοχές λιγότερο από οτι στις δυτικές περιοχές του νομού.

Όλα αυτά θα κρατήσουν μέχρι το απόγευμα όπου από εκεί και έπειτα φαίνεται να υπάρχει ύφεση των φαινομένων και σταδιακά να βελτιώνεται ο καιρός .

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και άλλοτε νοτιοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ .(Δεν αποκλείονται και ριπές 9 μποφόρ) στην βόρεια βορειοανατολική Αττική.

Δείξτε ιδιαίτερη προοσοχή στους ανέμους κατά την διάρκεια της καταιγίδας καθώς ενισχύονται απότομα ...

Τα φαινόμενα τονίζεται οτι θα είναι έντονα αλλά δεν θα κρατήσουν πολύ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-20οC στην υπερβόρεια ορεινη βόρεια βορειοανατολική Αττική και το μεσημέρι θα φτάσει τους 22-24οC στο λεκανοπέδιο και στα κεντρικά και νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού. (Σε περίπτωση που υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας και προλάβει ο ήλιος να ζεστάνει η θερμοκρασία θα αγγίξει τοπικά και τους 25-26οC.

Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 1-3οC χαμηλότερη ,ωστόσο δεν φαίνονται μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές στην Αττική από περιοχή σε περιοχή λόγω των ενισχυμένων νοτιάδων και της συννεφιάς με τα φαινόμενα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: