Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

O Καιρός στην Ελλάδα την Δευτέρα 29/10/2012



Άστατος με βροχές και καταιγίδες στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο θα είναι ο καιρός αύριο. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε όλη την δυτική Ελλάδα ωστόσο μέσα στην ημέρα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και την δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση και θα είναι πιο τοπικά ,σε σύγκριση με την Πελοπόννησο όπου θα έχουμε έντονα φαινόμενα συνοδεία βροχών και καταιγίδων αλλά και ισχυρών ανέμων.  Επίσης πολύ έντονα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη-νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου ,δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι βροχές θα έχουν διάρκεια και θα πέσει πολύ νερό σε αυτές τις περιοχές. Πιο τοπικά φαινόμενα σε δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και σποραδικές καταιγίδες .
Μέσα στην ημέρα όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα κλείνει στην νοτιοανατολική Στερεά-νοτιοανατολική Πελοπόννησο και στην Εύβοια (κυρίως στην κεντρική και νότια) όπου θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα με βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να έχουν και έντονο χαρακτήρα. 
Στην υπόλοιπη Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός αλλά θα κλείσει μέσα στην ημέρα με βροχές και καταιγίδες . Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα στα νηισά του κεντρικού και ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου.
Τέλος πιο σπαστός καιρός με συννεφιά και πιθανότητα σποραδικών βροχών θα έχει η κεντρική και ανατολική νοτιοανατολική και βορειοανατολική Θεσσαλία όπως και κάποιες περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία σε άνοδο στην ανατολική και νότια χώρα ενώ θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας
Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για αύριο Δεύτερα 29/10/2012:
prognosi-ellada-29-10-2012
Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια της καταιγίδας οι ρυπάιοι άνεμοι από τα καθοδικά ρεύματα μπορεί να φτάσουν και τα 9-10 ακόμα και 11 μποφόρ. Επίσης είναι πιθανό να σημειωθεί και χαλάζι.
Περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα είναι η Πελοπόννησος ,Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Επίσης στην Ήπειρο επειδή έχει πέσει πολύ νερό η όποια βροχή ακόμα θα προκαλέσει κατολισθήσεις καθώς το έδαφος είναι πολύ κορεσμένο και δεν μπορεί να δεχτεί και άλλο νερό.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: