Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη και στην Αττική το Σάββατο 27/10/2012

Θεσσαλονίκη:













Αναλυτικότερα ,αύριο θα ξεκινήσει σχετικά καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νομού. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν από τα δυτικά (Πέλλα-Πιερία-Ημαθία) και γρήγορα θα επικρατήσει νεφελώδης καιρός και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ενώ υπάρχει πιθανότητα και για καταιγίδα στο εσωτερικό του νομού το απόγευμα. Είναι πιθανό τα φαινόμενα να κρατήσουν μέχρι και νωρίς το βράδυ ,ωστόσο μετά τις βροχές ο καιρός θα ξαναβελτιωθεί πρόσκαιρα και πάλι .

Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαικό νότιοι νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς έως μέτριοι ωστόσο μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα φαίνεται μια σταδιακή ενίσχυση του ανέμου στον Θερμαικό ο οποίος θα φτάσει τα 5-6 μποφόρ(δεν αποκλείεται πρόσκαιρα και 7 ). Δείξτε προσοχή καθώς η ενίσχυση των ανέμων θα είναι απότομη και οι ριπές του ανέμου τοπικά έντονες.

Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 15-17οC στο κέντρο της πόλης ενώ στο εσωτερικό του νομού η θερμοκρασία στα προάστια θα κυμανθεί από 12-14οC ,ενώ στις πιο πεδινές ηπειρωτικές περιοχές (π.χ. Ασπροβάλτα-Λαγκαδάς) οι θερμοκρασίες πιθανώς να είναι και σε μονοψήφιο αριθμό κάτω από 10οC . Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19-21οC στο κέντρο της πολης ενώ στα γύρω προάστια και στο εσωτερικό του νομού θα είναι 1-2C χαμηλότερη .

Αττική:













Ο καιρός θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες νεφώσεις -αναπτύξεις πάνω από τους ορεινούς όγκους αρκετά πυκνές .Περιορισμένη ορατότητα λόγω του νοτιά και της αυξημένης υγρασίας που σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια θα υπάρχει μια θολούρα και δυσφορία στην ατμόσφαιρα. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα κάποεις νεφώσεις θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους στα δυτικά νοτιοδυτικά και νότια τμήματα του νομού αλλά και στο Σαρωνικό οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν αρκετά χωρίς να αποκλείεται να αφήσουν ψιχάλες ή και τοπικές μπόρες στα νότια νοτιοδυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου και μέσα στο Σαρωνικό το απόγευμα και το βράδυ. Στην υπόλοιπη Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια και νεφώσεις αρκετά πυκνές πάνω από τους ορεινούς όγκους συνοδειά νότιου ανέμου.

Μέσα στο βράδυ η αργά το απόγευμα είναι πιθανό να έχουμε και καταιγίδα με έμφαση τα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ στο νότιο Σαρωνικό .Μέσα στο λεκανοπέδιο και κυρίως στην βόρεια βορειοανατολική Αττική θα πνέει ένας νότιος νοτιοδυτικός καταβάτης ο οποίος θα έχει την τάση να ενισχύεται σημαντικά κατά τόπους προς το μεσημέρι και το απόγευμα και να φτάνει τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13οC στην βόρεια βορειοανατολική Αττική κατά μέσο όρο (σε κάποεις περιοχές και πιο χαμηλά πρόσκαιρα) ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στο εσωτερικό του λεκανοπέδιου και στα βόρεια τμήματα αυτού τους 23-24οC ενώ στα νότια παράκτια η θερμοκρασία θα είναι 1-2οC πιο χαμηλή σε συνδυασμό και με το νοτιά που θα έχει αρκετή υγρασία μέσα του.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason

Δεν υπάρχουν σχόλια: