Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

O καιρός σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 28/10/2012


Aναλυτικότερα-Ενδεικτικά κάποιες πόλεις της Ελλάδας:
Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές που πολύ γρήγορα θα έχουν την τάση να πυκνώνουν προς το μεσημέρι όπου θα έχουμε τοπικές βροχές που ολοένα προς το απόγευμα θα εντείνονται και θα υπάρχει γενικό κλείσιμο του καιρού στο νομό με αξιόλογες βροχές μέχρι και το βράδυ.
Αθήνα: Ο καιρός θα είναι γενικά καλός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα ,ενισχυμένους νοτιάδες και σχετική θολούρα που σε συνδυασμό με την υγρασία και την ζέστη θα καταστήσει τον καιρό αρκετά υγρό και θολό . Μέχρι και αργά το βράδυ οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα αλλά ο ήλιος θα καταφέρνει να περνάει από αυτές τις νεφώσεις.
Καβάλα:  Άστατος ο καιρός από τις πρωινές ώρες κατά διαστήματα νεφελώδης με βροχές και τοπικές καταιγίδες που πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα θα έχουν και έντονο χαρακτήρα .Μικρά διαστήματα παύσης των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα ωστόσο φαίνεται να είναι μια βροχερή μέρα η αυριανή για την πόλη της Καβάλας.
Αλεξανδρούπολη:  Με πυκνή συννεφιά και μουντό καιρό θα ξεκινήσει και εκεί η μέρα ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα κλείσει και θα σημειωθούν βροχές.
Κομοτηνή: Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά την διάρκεια της ημέρας που θα έχουν και έντονο χαρακτήρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα ιδιαίτερα όπου θα έχουμε και τοπικές καταιγίδες.
Φλώρινα:  Μουντός φθινοπωρινός καιρός με συννεφιά κατά τόπους πυκνή και τοπικές βροχές με πιθανότητα και για καταιγίδα μέσα στην ημέρα .Από αργά το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα είναι πιο κλειστός με βροχές κατά περιόδους αλλά και διαστήματα όπου τα φαινόμενα θα σταματούν.
Λάρισα:  Νεφελώδης καιρός κατά διαστήματα με βροχές στην βορειοδυτική Θεσσαλία κυρίως όπου δεν αποκλείονται και καταιγίδες. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα είναι πιθανό να βρέξει και στην Λάρισα αλλά ο κύριος όγκος των φαινομένων φαίνεται να αφορά την ορεινή δυτική βορειοδυτική Θεσσαλία και όχι τόσο τον κάμπο της Θεσσαλίας και στην Λάρισα.
Λαμία:  Ηλιοφάνεια στην αρχή της ημέρας με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα γύρω ορεινά .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα φαίνεται να πυκνώνουν οι νεφώσεις αρκετά χωρίς όμως να δίνουν κάποια βροχή στην πόλη της Λαμίας
Ιωάννινα: Άστατος καιρός φθινοπωρινός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα,φαίνεται να πέφτει αρκετό νερό ενώ θα έχουμε και αρκετά αυξημένη υγρασία σε συνδυασμό με χαμηλές νεφώσεις στα γύρω ορεινά του νομού. Με βροχερό καιρό θα κυλίσει όλη η μέρα στο νομό..
Ιθάκη: Γενικά άστατος καιρός με πιθανότητα για παροδική βροχή πολύ νωρίς το πρωί,ωστόσο μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές. Ωστόσο προς το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα δυτικά και από το Ιόνιο και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στον νησί .Έντονα φαινόμενα το βράδυ !
Κέρκυρα : Βροχερός καιρός κατά διαστήματα με ισχυρές καταιγίδες που θα αφήσουν αρκετό νερό ,ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα που θα σταματούν τα φαινόμενα για να ξανακλείσει ο καιρός μέσα στο μεσημέρι-απόγευμα όπου θα έχουμε βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Δείξτε προσοχή τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.
Αγρίνιο: Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες ,ωστόσο μέσα στην ημέρα θα βελτιωθεί ο καιρός πρόσκαιρα όμως για να ξαναχαλάσει από το απόγευμα και μετά όπου θα έχουμε κλείσιμο του καιρού με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι και την νύχτα.
Πάτρα: Ο καιρός θα ξεκινήσει με κάποιες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα γύρω ορεινά που ολοένα μέσα στην ημέρα θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην βορειοδυτική Αχαία. Γενικευμένο κλείσιμο του καιρού στο νομό από το βράδυ όπου θα σημειωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες .
Τρίπολη: Σχετικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και κατά διαστήματα νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αρκαδίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ψιχάλες η ασθενείς μπόρες.Στην Τρίπολη δεν αναμένεται να βρέξει μέσα στην ημέρα .Ωστόσο προς το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα κλείσει σιγά σιγά και θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχοπτώσεις προς το βράδυ όπου φαίνεται να επηρεάζουν και την Τρίπολη.
Καλαμάτα:  Κατά περιόδους νεφελώδης καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα .Προς το μεσημέρι (ή και νωρίτερα) υπάρχει πιθανότητα για παροδικές βροχές τοπικού χαρακτήρα όχι αξιόλογες. Ωστόσο προς το απόγευμα και μετά φαίνεται να συννεφιάζει περισσότερο και να έχουμε βροχές και καταιγίδες μέσα στην νύχτα.
Πύργος:  Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός στην αρχή της ημέρας με κάποιες νεφώσεις κατά διαστήματα να πυκνώνουν προς το μεσημέρι όπου θα έχουμε συννεφιά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες στην παράκτια βορειοδυτική Ηλεία Προς το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός φαίνεται να κλείνει περισσότερο και να σημειώνονται πιο πολλές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Κόρινθος:  Ηλιοφάνεια και γενικά καλός καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα όπου θα έχουν την τάση να πυκνώνουν κατά διαστήματα χωρίς όμως να αφήσουν τίποτα το αξιόλογο από πλευράς βροχών. Έτσι θα κυλίσει σχετικά καλός ο καιρός μέχρι και το απόγευμα με λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Θήβα: Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις που προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν κυρίως στα γύρω ορεινά ,ωστόσο δεν φαίνεται κάποια βροχή στην πόλη της Θήβας και ο καιρός φαίνεται να είναι σχετικά καλός με λίγες νεφώσεις άνευ σημασίας.
Ηράκλειο Κρήτης:  Καλός ,υγρός και ζεστός καιρός με ενισχυμένους νοτιάδες και λίγες αραιές νεφώσες. Κάτι από καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει εντυπωσιακά και σε συνδυασμό με τον ήλιο θα είναι πραγματικά καλοκαίρι με την θερμοκρασία να φτάνει στην Κρήτη και τους 30Oc
Ρόδος: Ηλιοφάνεια και σχετικά καλός καιρός με πολύ λίγες νεφώσεις ,αρκετή ζέστη για την εποχή και αυξημένη υγρασία. Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν σημαντικά και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια παροδική βροχή στο νησί μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα.
Χιός: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στα πιο βόρεια ορεινά τμήματα του νησιού . Μέχρι και το απόγευμα δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο από πλευράς βροχής,καθώς φαίνεται να κυριαρχεί καλός γενικά καιρός.
Λήμνος: Καλός καιρός με αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα βροχής το μεσημέρι και το απόγευμα. Πολύ τοπικά και πρόσκαιρα θα είναι τα φαινόμενα .
Χαλκίδα: Ηλιοφάνεια ,και πολύ λίγες αραιές νεφώσεις που μέσα στην ημέρα θα πυκνώνουν και θα καλύψουν τον ουράνιο θόλο της πόλης χωρίς όμως να δώσουν κάποιο φαινόμενο.Ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας αρκετά μεγάλα.
Βόλος: Ζεστός και υγρός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρας που το μόνο που θα κάνουν είναι να πυκνώνουν κατά διαστήματα στα πιο ορεινά τμήματα του νομού. Έτσι μέχρι και το τέλος της ημέρας δεν αναμένεται κάποια βροχή στην πόλη του Βόλου. 
Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: