Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Τετάρτη 17/10/2012



Με άστατο καιρός θα ξεκινήσει η μέρα ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες στην δυτική Ελλάδα και κυρίως από τα Επτάνησα-δυτική Στερεά και νοτιότερα μέχρι την δυτική Πελοπόννησο όπου θα έχουμς νεφώσεις αρκετά πυκνές με τοπικές μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες. Πιο σπαστός θα είναι ο καιρός στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο όπου θα έχουμε κάποιες νεφώσεις που θα δίνουν βροχές αλά μέσα στο πρωί ο καιρός θα αρχίσε να βελτιώνεται και τα φαινόμεν θα εξασθενήσουν σημαντικά και μέσα στην ημέρα στο Ιόνιο θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας από το εσωτερικό της Πελοποννήσου και κατά μήκος όλου του ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου(κεντρική -δυτική ορεινή Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία) όπου θα σημειωθούν τοπκικές μπόρες. Μέσα στο απόγευμα μπόρες και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης(ορεινή Ροδόπη) ενώ πιθανότητα για παρόμοια φαινόμενα υπάρχουν και στα ορεινά της κεντρικής-δυτικής Μακεδονίας.

Στην υπόλοιπη ανατολική νοτιοανατολική χώρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας όπου θα πυκνώνουν πάνω από τα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς νότιοι και γενικά μεταβλητών διευθύνσεων που μετά το μεσημέρι-απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ,ενώ θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βορειοδυτικά με το που εισέλθουν οι βορειοδυτικοί πιο ψυχροί άνεμοι.

Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για αύριο Τετάρτη 17/10/2012:














Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: