Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα-Με βροχές και κρύο ξεκινά η νέα Εβδομάδα...



Με πολύ καλό καιρό θα κυλίσει το Σαββατοκύριακο ,ενώ τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα κάνει αρκετή ψύχρα έως και κρύο στα πιο ορεινά της κεντρικής και βόρειας βορειοδυτικής Ελλάδας. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου και κυρίως της Κυριακής όπου θα είναι αρκετά πυκνές κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά(Ήπειρο-δυτική Μακεδονία) τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες(την Κυριακή το απόγευμα μικρή πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά τμήματα των περιοχών αυτών). Στις υπόλοιπες περιοχές ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.

Ωστόσο κάποιες βροχές αναμένονται το Σάββατο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από την Ρόδο μέχρι και το Καστελόριζο αλλά και στον θαλάσσιο χώρο των περιοχών εκεί (Καρπάθιο). Πιθανότητα για μπόρες και στην κεντρική και ανατολική Κρήτη (κυρίως στο Λασίθι και πολύ πιθανό και στα δυτικά του νομού Ηρακλείου ).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Την Κυριακή οι άνεμοι θα εξασθενήσουν πολύ στο Αιγαίο από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά.

Όσον αφορά το Ιόνιο το Σάββατο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ ενώ δεν αποκλείεται στα ανοιχτά του Ιονίου και βόρεια της Κέρκυρας να φτάνουν και τα 5 μποφόρ.

Ωστόσο την Κυριακή φαίνεται να ενισχύονται οι άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις(ενισχυμένος μαίστρος) και κυρίως από το μεσημέρι και μετά και θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ κάτι που θα σηματοδοτήσει την πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού την Δευτέρα.

Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για το Σαββατοκύριακο 6-7/10/2012 :



















Αλλαγή "express" του καιρού την Δευτέρα 8/10/2012 ήδη από τις πολύ πρώτες πρωινές ώρες με κάποιες τοπικές βροχές-σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στην δυτική Ελλάδα που γρήγορα θα επεκταθούν με ένα γρήγορο πέρασμα στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας για να καταλήξουν στο Αιγαίου όπου θα σημειωθούν πιο πολλές βροχές και καταιγίδες μέχρι και τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην κεντρική και κυρίως ανατολική Μακεδονία-Θράκη όπως και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.











Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξεως

των 8-10οC κυρίως στην ανατολική βορειοανατολική Ελλάδα και θα κάνει αρκετό κρύο.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα(στα βουνά) κυρίως της Ροδόπης-Θράκης.

Νεότερα στοιχεία την Κυριακή για την επερχόμενη αλλαγή του καιρού ..... καθώς και πως θα κυλίσει η εβδομάδα...

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: