Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός στην Αττική αύριο Πέμπτη 4/10/2012...



Κάτι φαίνεται να προσπαθεί να αλλάξει στο νομό Αττικής αύριο ωστόσο σε κάποιες περιοχές θα βρέξει ενώ σε άλλες δεν θα σημειωθούν καθόλου φαινόμενα και θα επικρατεί πολύ καλός καιρός με λίγα σύννεφα την ίδια στιγμή που σε άλλες περιοχές στον ίδιο νομό θα έχουν μπόρες το μεσημέρι καλοκαιρινού τύπου.

Αναλυτικότερα αύριο Πέμπτη 6/10/2012:

Ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα και με σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί στα πιο βόρεια και ορεινά τμήματα του νομού.Μέσα στην ημέρα και όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις πάνω από τα ορεινά τμήματα με κατεύθυνση το λεκανοπέδιο και τα κεντρικά και νότια τμήματα της Αττικής. Έτσι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ξεκινήσουν κάποιοι όμβροι -μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη στα δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του λεκανοπέδιου όπως και στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από τον Υμηττό. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και σποραδική καταιγίδα σε αυτές τις περιοχές .

Τονίζεται ότι δεν θα επηρεαστεί από τις βροχές η βόρεια βορειοανατολική Αττική-Πεντέλη-Πάρνηθα καθώς και τα βόρεια προάστια. Φαίνεται πως τα φαινόμενα θα εστιάσουν στα πιο κεντρικά δυτικά και νοτιοδυτική τμήματα του νομού μέχρι και την δυτική βορειοδυτική-δυτικά προάστια της Αθήνας. Επίσης δεν φαίνεται να επηρεάζεται και η νοτιοανατολική Αττική ,οι περιοχές που κοιτούν στον Ευβοϊκό μέχρι και το Λαύριο.


Από αργά το απόγευμα-βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και θα επικρατήσει ξαστεριά ενώ στις περιοχές όπου θα βρέξει θα κάνει σχετική ψύχρα μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτική αρχή της ημέρας ασθενείς ενώ μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς στην Βόρεια και ανατολική Αττική ενώ μια θαλάσσια αύρα θα πνέει στα νότια και στον Σαρωνικό .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το πρωί από 16-18οC στην υπερβόρεια Αττική και στα πιο ορεινά τμήματα ενώ το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου και στην Αθήνα τους 28-30oC. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 2-4οC πιο χαμηλή. Αργά το βράδυ της Πέμπτης θα είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλο το νομό.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: