Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) Η ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Για άλλη μια φορά η Τρίπολη «συνελήφθη» κοιμώμενη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, για περίπου μια ώρα, ύστερα από τα μεγάλα προβλήματα που είχαν προκύψει πέρυσι με τις καταρρακτώδεις βροχές. Απ’ ό,τι φαίνεται, το πάθημα δεν έγινε μάθημα στο δήμο Τρίπολης και τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην περιοχή του στρατοπέδου στην οδό «Μαινάλου», όπου το νερό έχει ξεπεράσει σε ύψος τα πεζοδρόμια και έχει μπει σε καταστήματα και υπόγεια σπιτιών και στους γύρω δρόμους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους, στην οδό Καραϊσκάκη και στην Αλεξάνδρου Σούτσου (περιοχή τρένου), ενώ έντονο πρόβλημα υπάρχει στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, το οποίο όμως αντιμετωπίζεται.
Συνεργεία της ΔΕΥΑΤ, του Δήμου και της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει για να συνδράμουν στην άντληση υδάτων, ενώ πάρα πολλές κλήσεις έχουν λάβει τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η ΔΕΥΑΤ.
Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νοσοκομείου (στο νοσοκομείο δεν υπάρχει πρόβλημα), Σέχι, στους δρόμους στην περιοχή του στρατοπέδου και σε τμήμα στο κέντρο της πόλης (κεντρική πλατεία κλπ.). Συνεργεία της ΔΕΗ πραγματοποιούν επιθεώρηση ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη το συντομότερο δυνατό. Από το γραφείο του δημάρχου Τρίπολης πάντως, επισημαίνεται ότι φέτος τα φρεάτια έχουν καθαριστεί δύο φορές.
Πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης από αγανακτισμένους δημότες που έχουν πλημμυρίσει τα καταστήματά τους, τα υπόγειά τους και οι δρόμοι μπροστά από τα σπίτια τους. Καλό θα είναι πάντως, να αποφεύγουν οι συμπολίτες μας τις άσκοπες μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους, ώστε να μην επιβαρύνεται περαιτέρω το κέντρο της πόλης.
 Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: