Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνικά πυροσβεστικά αναχωρούν για το Ισραήλ


ΔΕΙΤΕ: Η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της


Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε δασική έκταση κοντά στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Μέχρι στιγμής από τις ισραηλινές Αρχές έχει γίνει γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Ισραήλ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μετά από σχετικές συνεννοήσεις των δύο πλευρών συμφωνήθηκε η αποστολή 4 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair CL 415 προκειμένου να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.



Η ανταπόκριση των ελληνικών υπηρεσιών πυρόσβεσης ήταν άμεση στο αίτημα των Ισραηλινών Αρχών για την παροχή βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη και φονική πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, αμέσως μετά το αίτημα των Ισραηλινών, με εντολή του πρωθυπουργού και συνεννόηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη αναχώρησε, αμέσως ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από 35 άτομα για το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταβεί στο Ισραήλ με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 ανταποδίδοντας τη βοήθεια στους Ισραηλινούς που είχαν στείλει 50 δασοκομάντος για τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007.

Ωστόσο, οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχουν ανάγκη από πεζοπόρα τμήματα για αυτό ετοιμάστηκαν τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία θα αναχωρήσουν σε λίγο και με ενδιάμεσο σταθμό της Ρόδο για ανεφοδιασμό θα είναι στις έξι το πρωί στη Χάιφα για να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: